van der Horst

American Festival: Belgium Racing wil titel vieren met zege!

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Het American Festival NASCAR Finals vormt het sluitstuk van het Belcar Endurance Championship 2024. Een manche over 125 minuten op Circuit Zolder moet het verdict brengen in de titelstrijd voor het Belgische kampioenschap. Belgium Racing, dat met Jan Lauryssen en Dylan Derdaele de tussenstand aanvoert en reeds zeker is van de titel in de Porsche Endurance Trophy Benelux, zet bovendien een extra Porsche 911 GT3 Cup type 992 in voor Michael Cool en Sacha Norden.

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Na de pech bij de vorige manche in Frankrijk, zijn Jan Lauryssen en Dylan Derdaele erop gebrand om terug te slaan. Het duo, dat al het hele seizoen het kampioenschap mee kleur geeft, mikt op zijn derde zege van het jaar en dat zou meteen ook de Belgische titel opleveren. “We hadden in de Elzas onze titel al kunnen veiligstellen, maar helaas liep het anders”, vertelt Jan Lauryssen. “Dylan en ik hebben nu de kans om voor eigen publiek de Belgische titel te veroveren. Dat zou meteen mijn allereerste nationale titel zijn, een uitstekende motivatie dus.”

Dylan Derdaele
Dylan Derdaele
“We beschikken over een voorsprong van 34 punten, maar dat betekent niet dat we de kat uit de boom zullen kijken”, kondigt Dylan Derdaele aan, die dit seizoen het kuipje van de Porsche 911 GT3 Cup #99 deelt met Lauryssen. “We willen de zege, zoveel is duidelijk!” Naast de Porsche met startnummer 99 zet Belgium Racing dit weekend een identieke wagen in met het nummer 98. Op die bolide zien we twee gekende namen plaatsnemen, want Michael Cool zal team vormen met Sacha Norden.

Michael Cool - Belgium Racing Porsche 992 GT3 Cup
Michael Cool - Belgium Racing Porsche 992 GT3 Cup
“Mijn drukke professionele agenda leidde ertoe dat ik dit jaar geen volledig seizoen Belcar kon afwerken”, verduidelijkt Michael Cool. “Ik ben echter blij dat ik opnieuw aan de start sta in de seizoensfinale en met Sacha Norden als teamgenoot, ligt een mooi resultaat zeker in het verschiet. Het wordt de eerste keer dat ik een wagen met hem deel, maar hij bewees bij de 24 Hours of Zolder en de Michelin 992 Endurance Cup in Spa bijzonder snel en constant te zijn.”

Jan Lauryssen - Dylan Derdaele - Lars Kern - Sven Van Laere - Sacha Norden
Jan Lauryssen - Dylan Derdaele - Lars Kern - Sven Van Laere - Sacha Norden
Sacha Norden werkt dit weekend inderdaad zijn derde wedstrijd af voor Belgium Racing. “De 24 Hours of Zolder was mijn debuut voor het team, met een tweede plaats als resultaat”, aldus de winnaar van de meest recente manche van de Porsche Carrera Cup Benelux. “Nadien betwistte ik ook de allereerste 992 Endurance Cup voor Belgium Racing, met opnieuw een zilveren medaille in onze klasse. Het doel is om ditmaal één plaats hoger te eindigen en een gooi te doen naar de algemene zege.”

Op vrijdag en zaterdag staat er een vrije training gepland, met de kwalificaties voorzien op zaterdagnamiddag. Op zondag valt met een manche van 125 minuten niet enkel het doek over het weekend, maar ook over het seizoen 2024.


Persbericht Belgium Racing - Foto's: Marnik Mouchaers, Niels Vaeck, Ollivision & Belgium Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 8 oktober 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons