van der Horst

BRSCC Euro Fest: Caterham rules!

BRSCC Euro Fest
BRSCC Euro Fest
Het is al Caterham wat de klok slaat tijdens dit feestje van de British Racing & Sports Car Club (BRSCC). Of het scheelt toch niet veel. In elk geval is deze Euro Fest een Brits onderonsje. En dat staat zoals je weet garant voor keihard en close racen in een cosy sfeertje. Yes, please!
De duels op de track tussen Caterhams worden altijd bevochten met veel stof en grind. Blik en borstel staan dus al klaar, want tijdens het weekend van 7 en 8 juni treden de duivelse zeepkisten maar liefst vier keer aan. Naargelang we spreken over het Roadsport, Tracksport of Supersport Championship worden er telkens meer paarden in het gareel gebracht.

BRSCC Euro Fest
BRSCC Euro Fest
De ‘icing on the cake’ - het toetje zeg maar - zijn de Caterham Superlight R300’s. Alsof 175 pk voor amper 500 kg nog niet voldoende was, krijgen de bolides vanaf 2014 ook nog eens een sequentiële zesversnellingsbak van Sadev opgeschroefd. Volgens de organisatie om nog sneller en preciezer te kunnen schakelen. En vooral nóg closer te kunnen racen. En ze zaten al op een zakdoek achter elkaar te slipstreamen …

Het enige Duitse materiaal dat tijdens deze Euro Fest op het circuit wordt toegelaten, zijn de Boxsters en de 924’s van het Porsche Championship. Voor de rest is alles wat racet Brits. En wie Brits zegt, zegt ook Mini. Dat vertaalt zich dit weekend in het ‘Mighty’ en ‘Super Mighty Minis Championship’. Tja, van hun onbescheidenheid kunnen wij nog wat leren.
                                                                                 
Voor de talentspotters onder ons: bij de Britse piloten die hier aantreden zit er wel wat. Maar minstens ook zoveel ego’s. En die willen uiteraard allemaal als eerste over die eindmeet. ‘Fast & Curious’ als we zijn, kijken we er nu al geamuseerd naar uit!

Circuit Zolder press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op woensdag 4 juni 2014.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons