van der Horst

Formula V8 3.5 serie en WEC gaan samenwerking aan

Formula V8 3.5
Formula V8 3.5
De Formula V8 3.5 serie, voordien de Formule Renault 3.5, zal volgend jaar het WEC vervoegen bij zes wedstrijden, dat zijn Jaime Alguersuari, President van RPM Racing en Gérard Neveu, CEO van het FIA World Endurance Championship overeen gekomen. Drie races zullen in Europa plaatsvinden maar daarnaast zal de Formule V8 3.5 ook in actie komen in het voorprogramma van de WEC-wedstrijden in Mexico, Japan en Bahrain.
De wedstrijden in Europa waar de Formula V8 3.5 serie het WEC vervoegt zijn Silverstone, Spa en de Nürburgring. Beide organisatoren willen de formule-rijders een aantrekkelijke kalender aanbieden aan een redelijke kost, gezien de transportkosten voor wedstrijden over zee gedekt worden door Densu Aegis Network. Naast de zes wedstrijden in het voorprogramma van het WEC zal het Formula V8 3.5 kampioenschap verder nog drie alleenstaande manches tellen.

Minder en minder formule-rijders stoten door naar de Formule 1 en beide organisaties hebben met de samenwerking het doel om jonge single-seater rijders gemakkelijker te laten doorgroeien naar het WEC, hetzij in de LMP1 of LMP2 klasse, maar desnoods ook in de GTE. De eerste drie geklasseerden in het kampioenschap krijgen dan ook een test aangeboden in respectievelijk een LMP1, LMP2 en GTE bolide tijdens de WEC Rookie Test te Bahrain.

Foto: Formula V8 3.5
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule Renault 3.5 op vrijdag 29 juli 2016.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons