van der Horst

Haas F1: "We willen de mogelijkheid om meer te testen dan andere teams"

 Romain Grosjean - HAAS F1
Romain Grosjean - HAAS F1
In een vooruitblik op de Grote Prijs van Rusland in Sochi volgende week, heeft Haas F1-teamchef Gunther Steiner het over zaken die hij anders zou willen zien. Opmerkelijk, hij spreekt ook over het feit dat hij vindt dat nieuwe teams, als Haas F1, de mogelijkheid zouden geboden moeten worden om meer te kunnen testen dan andere teams. Haas zal ook niet deelnemen aan de bandentest van Pirelli met het oog op het rubber dat volgend seizoen gebruikt zal worden.
Romain Grosjean - Haas F1
Romain Grosjean - Haas F1
"Als nieuw team, zou ik de mogelijkheid willen om enkele dagen meer te kunnen testen dan de andere teams. Geef de nieuwe teams een mogelijkheid om drie of meer dagen te gaan testen om de wagen beter ter leren kennen, om het team beter te laten samenwerken zodat je kleine fouten die je in het begin maakt kan vermijden. Die kleine fouten hebben soms grote gevolgen. Het is wishful thinking, maar weten wat we nu weten zou ons in China geholpen hebben de problemen die we hadden te voorkomen."

Esteban Gutierrez - Haas F1
Esteban Gutierrez - Haas F1
"Als je een nieuw onderdeel hebt, beschik je tijdens het weekend over zeer weinig tijd om het team op orde te krijgen en te weten waar je moet op letten. Het gaat niet over sneller rijden, het draait rond het vermijden van fouten zodat je niet trager wordt. In het algemeen zou het leuk zijn enkele extra testdagen te hebben."

Haas neemt niet deel aan de testsessie van Pirelli om de banden voor komend seizoen op punt te stellen. De reden daarom, moet volgens Steiner niet gezocht worden in het budget, maar simpelweg in het ontbreken van een geschikte wagen.
"Helaas hebben we geen wagen uit 2015. Al wat we hebben, is een wagen uit 2016, dus we kunnen niet deelnemen. Het zou evenwel niets zijn waar we op zouden springen, gezien we ons liever concentreren op wat we nu hebben. We hebben nog heel wat te leren met deze wagen."

Foto's: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op zaterdag 23 april 2016.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons