van der Horst

Hockenheim: Winst voor Mercedes in race 1 - Sterke comeback van Weerts en Vanthoor

Winward Racing - Mercedes-AMG GT3 Evo
Winward Racing - Mercedes-AMG GT3 Evo
Lucas Auer en Maro Engel wonnen vanmiddag op een bloedheet Hockenheim de eerste wedstrijd van het GT World Challenge Europe-weekend in hun Winward Mercedes #48. Het waren echter de als tweede gefinishte Charles Weerts en Dries Vanthoor die de sterren waren, zij reden de WRT BMW #32 van een negentiende startplaats naar het podium. Weerts pakte van bij de start de ene na de andere positie terug terwijl na de verplichte pitstop Dries weinig moeite had om de Emil Frey Racing Ferrari #14 (Green, Lappalainen) te passeren. De #14 mocht wel nog mee naar het podium.
Dries Vanthoor & Charles Weerts
Dries Vanthoor & Charles Weerts
Nochtans was het bij de start nog een andere Ferrari die van pole was vertrokken, Eliseo Donno (AF Corse #71) kon lang de leiding vasthouden maar een minder goede pitstop zorgde er mee voor dat Thomas Fleming de rode bolide pas als vierde over de meet kon rijden. Vooraan kon Vanthoor één goede inhaalactie opzetten op Engel, voor de leiding in de wedstrijd, maar de ervaren Duitser kon onze landgenoot pareren.

Saintéloc Racing - Audi R8 LMS GT3 Evo II
Saintéloc Racing - Audi R8 LMS GT3 Evo II
Geen zege in Gold dit keer voor Gilles Magnus, Hofer en Engstler (Lamborghini #6) waren net iets sneller en een tijdstraf voor Magnus' teamgenoot Paul Evrard resulteerde in een tiende plek voor de Saintéloc Audi #25. Het duo mocht wel naar de tweede podiumtrede in Gold. Nog een tijdstraf, eveneens voor het overschrijden van de limieten van de baan, was er voor Jef Machiels en Sean Hudspeth (AF Corse Ferrari #52), zij finishten als 18e. De Imperiale Lamborghini #85 van ondermeer Ugo De Wilde was goed voor P23.

Comtoyou Racing - Aston Martin Vantage GT3
Comtoyou Racing - Aston Martin Vantage GT3
Het is een gewoonte bij de winnaars van de eeuweditie van de 24 Hours of Spa, Comtoyou Racing, om heel wat Belgische rijders een kans te geven. Zo ook dit weekend in Hockenheim, waar drie van de vier Aston Martin's een Belg aan boord hebben: Nicolas Baert (#7 - 17e), Matisse Lismont (#21 - 21e) en Lorens Lecuerta (#12 - 29e).


Foto's: Arne Simons & SRO



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Sprint op zaterdag 20 juli 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons