van der Horst

Le Castellet: Podium voor Q1-Trackracing in beide klassen

Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Tijdens de eerste wedstrijd van de GT Cup Europe in Le Castellet wisten Lars Zaenen en Xander Przybylak een derde plaats te behalen in de Q1-Trackracing Porsche. Het Belgische duo kon zich na de pitstops opwerken vanaf een vijfde plaats, mede dankzij problemen bij hun concurrenten, waaronder die van de zusterwagen van Stienes Longin en Nicolas Saelens. Ook in de Am-klasse wist Q1-Trackracing op het podium te eindigen, met Laurens Vandervelde en Nathan Brauns die een knappe tweede plaats behaalden.
Longin en Saelens waren aanvankelijk het beste geplaatst voor een goede eindnotering. Samen met Luca Ludwig in de Mertel Motorsport Ferrari bleef de Leuvenaar het langst buiten op de piste, waardoor Saelens de leiding kon overnemen van de groene Ferrari. Helaas duurde het niet lang voordat Ivan Velasco de leiding terug overnam. Federico al Rifai kwam ook snel dichterbij, maar een tik van de Emirati zorgde ervoor dat Saelens spinde, waardoor Alex Reinmann in de EST1 Racing Porsche de tweede plaats kon overnemen. Saelens viel terug naar de derde plaats, maar kon niet voorkomen dat Zaenen deze plek van hem overnam. Het werd nog erger voor het duo Longin en Saelens, want ze kregen penalties ter waarde van elf seconden en vielen terug naar de vijfde plaats.

In de Am-klasse was er geen maat op de RACAR Motorsport Porsche, met name Dieter Svepes. De Oostenrijker liet in zijn stint de duivels los en won samen met Leandro Martins overtuigend de klasse. Nathan Brauns zorgde ervoor dat Q1-Trackracing tweemaal mocht juichen door samen met Laurens Vandervelde een podiumplaats te behalen. Brauns werkte zich op naar de tweede plaats ten koste van de Mertel Motorsport Ferrari van Fernando Navarrete Rodrigo en Alvaro Lobera. De laatste wagen van het Limburgse team, bestuurd door Nicolas Vandierendonck en Bogdan Duma, eindigde als vijfde in de klasse.

Foto's: GT Cup Europe



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in International GT Open op zaterdag 20 juli 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons