van der Horst

Londen: Mitch Evans doet goede zaak met pole - Nick Cassidy moet in achtervolging

Mitch Evans - Jaguar TCS Racing
Mitch Evans - Jaguar TCS Racing
De eerste kwalificatieronde dit weekend in Londen voor de Formule E was er eentje om duimen en vingers bij af te likken. Mitch Evans was enorm sterk tijdens zowel de groepskwalificatie als de duels, wat resulteerde in de poleposition. De Jaguar-piloot versloeg in de finale Sébastien Buemi (Envision) en pakte daarmee drie belangrijke punten in het kampioenschap. Ondertussen zal teamgenoot en kampioenschapsleider Nick Cassidy (Jaguar) uit de achterste gelederen moeten starten.
De eerste kwalificatieronde dit weekend in Londen voor de Formule E bracht al de nodige drama met zich mee. Na lichte regen vlak voor de kwalificaties begonnen, gingen alle deelnemers voluit in de twaalf minuten durende sessie. Kampioenschapsleider Nick Cassidy miste de duels en zal vanaf de negende startrij starten. Tegenstander voor de titel Pascal Wehrlein (Porsche) wist echter wel door te stoten. Wehrlein was de snelste, gevolgd door Sébastien Buemi (Envision), Oliver Rowland (Nissan) en Robin Frijns (Envision).

In de tweede kwalificatiegroep zagen we een omgekeerd scenario. Mitch Evans was oppermachtig, ondanks dat hij zijn finale ronde slecht begon. De Kiwi maakte optimaal gebruik van de condities en reed naar de snelste tijd. Nico Müller (ABT Cupra), Norman Nato (Andretti) en Jean-Éric Vergne (DS Penske) konden ook doorstoten, terwijl António Félix da Costa (Porsche) net niet verder kwam met een vijfde plek. Stoffel Vandoorne (DS Penske) kwam niet echt in beeld tijdens de cruciale momenten en zou normaal vanaf de negende rij starten, maar een penalty liet hem uiteindelijk als twintigste starten.

Het eerste duel was tussen oude teamgenoten Rowland en Buemi, waarbij de Brit geen goede ronde kon neerzetten en werd verslagen door de Zwitser. Het duel tussen Frijns en Wehrlein was spannend, met de Duitser die pas in de laatste bocht het laken naar zich toe trok. Het derde duel tussen Nato en Müller was eveneens nippertjes, waarbij de Fransman de overwinning naar zich toe trok. In het laatste duel was Evans duidelijk vastbesloten om de pole te behalen en versloeg Vergne met een halve seconde.

In de halve finale kwam Porsche onder druk te staan. Wehrlein moest het opnemen tegen Buemi, die uitstekend presteerde en bijna vijf tienden sneller was. Evans ging verder op zijn elan en schakelde Nato zonder problemen uit. In de finale kon Buemi geen vuist maken tegen Evans, die de poleposition veiligstelde en ook drie belangrijke punten voor het kampioenschap veroverde ten opzichte van zijn teamgenoot Cassidy.

De race, die om 18:03 uur van start gaat, belooft dus een interessante strijd te worden.

Foto: Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 20 juli 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Londen 1.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons