van der Horst

Letland: Rovanperä gaat solo

Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Enkel pech kan Kalle Rovanperä van winst houden in de Rally van Letland, de achtste manche van het WRC. Het podium blijf voorlopig koffiedik kijken. Thierry Neuville is voorlopig achtste.
  • Dreamdrive
De zaterdagetappe was behoorlijk eentonig als het ging om de winst. Kalle Rovanperä (Toyota) snelde weg van de tegenstand op zaterdagochend en vervolgde na de middag een verlengstuk aan zijn meesterschap.

Sébastien Ogier (Toyota) is tweede, maar de Fransman krijgt thuisrijder Martins Sesks (Ford) niet los. De Let blijft aandringen en volgt op minder dan vijf seconden van Ogier. Zij volgen op zowat driekwartminuut van leider. De strijd om het podium is nog niet volledig voorbij want Ott Tänak (Hyundai) ligt op vinkeslag. De Est werd tegengehouden, letterlijk en figuurlijk, door een sponsorboog die in zijn wielen draaide. Schuldige? Elfyn Evans die de boog aan flarden reed. 

De Welshman is pas zevende. Hij kon Adrien Fourmaux (Ford) niet bijbenen en mag blij zijn dat Takamoto Katsuta (Toyota) door pech zich nestelde tussen hem en Thierry Neuville (Hyundai). De Belg kon niets meer doen dan zijn plek beschermen en uitkijken wat de concurrentie ging doen.

In WRC2 is Oliver Solberg op weg naar winst. Mikko Heikkilä en Sami Pajaria, vechten om de tweede stek.

Foto: Davy Degryse - RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 20 juli 2024.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons