van der Horst

Lédenon: Nog een podiumplaats voor Gilles Magnus

Gilles Magnus - Formule 4
Gilles Magnus - Formule 4
Na zijn tweede plaats in de eerste race voor het Franse formule 4 kampioenschap te Lédenon stonden er Gilles Magnus dit weekend nog twee races te wachten. Zaterdagnamiddag in race 2 eindigde onze landgenoot net naast het podium en zondag werd derde in de laatste wedstrijd. Na deze nieuwe podiumplaats staat de Antwerpenaar nu tweede in de tussenstand achter Yifei Ye. Deze laatste won alle drie races dit weekend en lijkt onherroepelijk op weg naar de titel.
  • Hamofa Performance
Na zijn zege in de eerste race moest Yifei Ye de tweede race aanvatten van op de tiende startplaats, maar de Chinese piloot ging een voor een voorbij zijn tegenstanders om op twee ronden van de finish de leiding over te nemen van Aleks Karkosik. Deze laatste zou nog uit de race spinnen zodat de tweede plaats nog naar Michael Benyahia ging. Tristan Charpentier pakte de laatste podiumplaats. Gilles Magnus reed een verstandige race en klom op naar de vierde positie voor José Sierra.

De derde race leverde niet veel spanning op; Yifei Ye, van op de pole gestart, pakte onmiddellijk de leiding en werd niet meer bedreigd. Aan de eindmeet had Ye acht seconden voorsprong op Jean-Baptiste Bela. Gilles Magnus vertrok als derde en wist die positie te behouden tot aan de finish. Pierre-Alexandre Jean en Michael Benyahia maakten de top vijf vol.

Foto: Gilles Magnus



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 5 juni 2016.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons