van der Horst

Londen: Oliver Rowland snelste in laatste vrije training - Jaguar met hun handen in het haar

Oliver Rowland - Nissan Formula E Team
Oliver Rowland - Nissan Formula E Team
De snelste tijd in de laatste sessie van het Formule E-seizoen ging naar Oliver Rowland. De Nissan-piloot bleef hiermee kampioenschapsleider Pascal Wehrlein (Porsche) en Jean-Éric Vergne (DS Penske) voor. Terwijl er amper iets te noteren viel op de baan, was er wel veel te doen in de pitlane, vooral bij Jaguar. Nick Cassidy kwam amper in actie en Mitch Evans kende de nodige technische problemen. Stoffel Vandoorne eindigde in zijn laatste vrije training voor DS Penske als tiende.
Nick Cassidy
Nick Cassidy
De sfeer is allesbehalve optimaal bij Jaguar. Nadat Nick Cassidy gisteren de leiding in het algemeen klassement kwijtspeelde, ging het deze ochtend van kwaad naar erger bij het team. Cassidy kwam al snel binnen met een technisch probleem aan de remmen nadat hij nog maar net buiten was. De mecaniciens werkten er een tiental minuten aan en stuurden Cassidy weer naar buiten, maar hij moest direct terugkeren. Het probleem bleek te liggen aan het brake-by-wire-systeem en Cassidy stapte woedend uit.

Ook teamgenoot Mitch Evans klaagde regelmatig over technische mankementjes die hem hinderden. Dit bleek uit zijn zeventiende plek op de eindtabel. De dag kon met andere woorden niet slechter starten voor het thuisteam, dat nog zicht heeft op alle drie de titels. Het zal er dus om spannen tijdens de kwalificaties, die starten om 13:20 uur.

Foto's: Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zondag 21 juli 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Londen 2.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons