van der Horst

Nürburgring: Yentl van Thielen koning van de Nordschleife

Yentl Van Thielen - Audi R8 LMS Evo II
Yentl Van Thielen - Audi R8 LMS Evo II
De derde meeting van de Simracing SRB ACC League vond plaats met een virtuele endurance-wedstrijd op een van de meest gevreesde circuits: de Nürburgring Nordschleife. Zoals verwacht ging veel aandacht naar Yentl Van Thielen, die opnieuw zonder problemen met zijn Audi naar de overwinning reed. Aan de finish had hij vijftien seconden voorsprong op Christophe Samyn in de BMW, terwijl nieuwkomer Viktor Straetemans met de Ferrari de derde podiumplaats pakte. In de Pro-Am-klasse behaalde Dimitri Verstrynge (Aston Martin) zijn tweede overwinning van het seizoen, en Birger Meysmans (BMW) domineerde overtuigend in de Am-klasse.
Start 2024 SRB ACC League Nürburgring Nordschleife
Start 2024 SRB ACC League Nürburgring Nordschleife
De start van de race verliep relatief vlekkeloos, waarna Van Thielen al snel de controle over de wedstrijd wist te nemen. Gedurende de race bouwde hij gestaag zijn voorsprong uit en verloor de leiding slechts voor twee ronden, toen Straetemans besloot om langer buiten te blijven bij de pitstops. Zodra Straetemans binnenkwam voor zijn pitstop, was de weg vrij voor Van Thielen om zijn vierde overwinning van dit seizoen te behalen. Vlak achter hem eindigde Samyn, eveneens een voormalig kampioen, terwijl debutant Straetemans indruk maakte met een podiumplaats bij zijn eerste deelname. Alex Amez (Mercedes) vocht zich tijdens de race op naar een vierde plek, en de top vijf werd afgesloten door Nick Timmermans (McLaren).

Dimitri Verstrynge - Aston Martin Vantage AMR GT3
Dimitri Verstrynge - Aston Martin Vantage AMR GT3
In de Pro-Am-klasse pakte Verstrynge de beste startpositie, wat een groot voordeel bood op het smalle, bochtige circuit van de Nordschleife. Hij reed met zijn Aston Martin vlot door de krappe, eindeloze bochten tellende baan en behaalde zijn tweede overwinning van het seizoen. Daan Punie (McLaren) lag aanvankelijk goed in tweede positie, maar zakte halverwege de race weg, wat een tegenvaller betekende voor zijn kampioenschapsaspiraties. Niko Waltniel (McLaren) profiteerde hiervan en eindigde als tweede. Waltniel vestigde bovendien een record door tijdens de vrije trainingen maar liefst 100 ronden af te werken, in lijn met de oude slogan: "Als je 100 rondes afwerkt, dan pas ken je de Nordschleife." Dries Demeyer (Audi) veroverde de derde plek, gevolgd door nieuwkomer Jorn de Pril (Ferrari) en Joeri van Brussel (McLaren), die respectievelijk vierde en vijfde eindigden.

Birger Meysman - BMW M4 GT3
Birger Meysman - BMW M4 GT3
In de Am-klasse zagen we een soortgelijk verloop. Meysmans domineerde vanaf een sterke startpositie en eindigde als vijftiende in het algemene klassement, net achter de top vijf van de Pro-Am-klasse. Jesse Dirickx (Ferrari) finishte als tweede, ondanks aanzienlijke schade aan zijn wagen door een incident vlak voor het einde. Desondanks hield hij stand en verzekerde zich van de tweede plaats. Pascal Cardinaels (McLaren) veroverde de derde plek, terwijl Patrick Wenting (Porsche) en Gianni Lanza (BMW) de top vijf in de Am-klasse completeerden.

Na deze uitdagende race krijgen de rijders twee weken rust, waarna de volgende wedstrijd, een dubbele sprintrace, zal plaatsvinden op het virtuele Brands Hatch.

Foto's: Birger Meysman - Ran Vansteelant



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op vrijdag 11 oktober 2024.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons