van der Horst

NASCAR Finals Zolder: Paul Meijer van start tot finish

Paul Meijer - Hans Wijs Motorsport
Paul Meijer - Hans Wijs Motorsport
Paul Meijer heeft de eerste manche van de Porsche Carrera Cup Benelux op Circuit Zolder gewonnen, zijn tweede zege van het seizoen nadat hij ook in het Italiaanse Imola reeds won. De Nederlander van Hans Wijs Motorsport greep de kop bij de start en gaf deze vervolgens niet meer uit handen. Sacha Norden (JW Raceservice) volgde op de tweede plaats, voor Kalle Rovanperä (RedAnt Racing) die vijf seconden penalty kreeg voor een jump start, maar voldoende bonus had op de concurrentie om zijn ereplaats veilig te stellen. Sam Jongejan was beste rookie op P4, terwijl Jules Grouwels de ProAm-klassering won.
Podium race 1 Circuit Zolder
Podium race 1 Circuit Zolder
Met algemeen puntenleider Dirk Schouten die pas op de vijfde plaats finishte, ligt er een ongemeen spannende slotmanche in het verschiet. Het verschil tussen Schouten en Meijer bedraagt namelijk slechts 7,5 punten. Die laatste manche van het seizoen 2024 van de Porsche Carrera Cup Benelux start morgen om 12u25, met op pole Sacha Norden.


--- Uitslag race 1 Porsche Carrera Cup Benelux American Festival 2024 (pdf) ---

Foto: Gert Starckx



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Porsche Carrera Cup Benelux op zaterdag 12 oktober 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons