van der Horst

Portimao: Hyundai lukt dubbel in kwalificatie met Michelisz voor Azcona, Vervisch lukt vierde tijd.

Norbert Michelisz - BRC Hyundai N Squadra Corse
Norbert Michelisz - BRC Hyundai N Squadra Corse
Norbert Michelisz start zaterdagnamiddag in Portimao vanop de pole in wat de eerste Kumho TCR World Tour-race wordt. In een felbevochten kwalificatie toonde de Hongaar zich 35/1000sten sneller dan BRC Hyundai N Squadra Corse-teamgenoot Mikel Azcona. Audi-toppers Rob Huff en Frédéric Vervisch bekleden straks de tweede startrij, de Brit moest in de Comtoyou-Audi amper 45/1000sten op de polesitter toegeven. Vervisch stond 0.143' bij Michelisz in het krijt. Santiago Urrutia lukte de tiende tijd waardoor de Lynk&Co-vertegenwoordiger in Race 2 vanop de pole vertrekt.
  • Skylimit Events
Rob Huff - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
Rob Huff - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
Na afloop van Q1 zagen we een mix van Audi's en Hyundai's voorin met Frédéric Vervisch auteur van de snelste tijd voor Mikel Azcona, Rob Huff en Michelisz. Nestor Girolami stuurde zijn Honda naar een vijfde tijd voor Ma Qing Hua, de snelste van de Lynk&Co-rijders. Kobe Pauwels bevestigde zijn sterke prestatie uit  FP2 met een zevende chrono voor de beide Lynk&Co's van Ehrlacher en Urrutia. Coronel, Philippi en Thed Björk haalden eveneens Q2.  Viktor Davidovski en Dusan Borkovic voerden het lijstje van rijders aan die de cut voor Q2 niet haalden.

Mikel Azcona - BRC Hyundai N Squadra Corse
Mikel Azcona - BRC Hyundai N Squadra Corse
Na Q2 kregen we voorin net het zelfde sextet te zien, maar namen de BRC Hyundai-rijders Michelisz en Azcona het voortouw op de beide Audi's van Huff en Vervisch. Girolami en Ma Qing Hua hielden vast aan hun resp. 5de en 6de stek terwijl Tom Coronel drie plaatsen goed maakte en zich met een zevende tijd de snelste van het TCR Europe-veld toonde.  Thed Björk, deed met een achtste stek beter dan in Q1 waarin hij in extremis de cut voor Q2 had gehaald.

Frédéric Vervisch -  Comtoyou Racing Audi Sport
Frédéric Vervisch - Comtoyou Racing Audi Sport
Kobe Pauwels sloot zijn eerste kwalificatie op wereldniveau af met een knappe negende tijd. Polesitter voor Race 2 Santiago Urrutia mocht zich gelukkig prijzen met de tiende tijd, Cyan Racing-teamgenoot Yann Ehrlacher baalde dan weer,  de Elzasser moet in beide races vanuit elfde stelling van start, telkens met John Filippi in zijn zog.

Uitslag Q1
Uitslag Q2


Foto's: WSC Ltd.



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR op zaterdag 29 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Portimão.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons