van der Horst

Rally van Marokko: Koen Wauters en Kurt Keysers halen de finish bij hun WK-debuut

Koen Wauters en Kurt Keysers
Koen Wauters en Kurt Keysers
Koen Wauters en Kurt Keysers (Toyota Hilux) hebben bij hun WK-debuut in de Rally van Marokko de finish gehaald, al gooide een probleem met de benzinedruk in de slotetappe bijna nog roet in het eten. Uiteindelijk finishen ze in die laatste etappe 79e algemeen en 27e wagen. In de eindstand zijn ze 54e algemeen, 24e wagen en 2e in de klasse T1.1.
  • De Swert Opticiens
Een wedstrijd eindigt pas wanneer het team de eindmeet haalt. Ei zo na liep het in de laatste 60 km van de Rally van Marokko nog mis voor Koen Wauters. “We zaten een beetje krap op het vlak van benzine en dus haalden we nog een tonnetje extra uit voorzorg”, zegt Koen Wauters. “Op 50 km van de finish viel de motor dood. Na even wachten kregen we hem terug aan de praat. Tijdens de laatste 39 km is de wagen zes keer stilgevallen. Een probleem met de benzinedruk dat waarschijnlijk te wijten is aan andere benzine. Maar eind goed al goed. Bij ons WK-debuut halen we de finish en zijn we zelfs tweede in onze klasse. Twee lekke banden, waarvan één tijdens de proloog en dus op een heel slecht moment, is het enige dat we echt hebben voorgehad. Het tijdverlies in de fesh fesh is eigenlijk een wedstrijdfeit. Het was een beetje jammer omdat we net aan een opmarsje bezig waren en je dan terug naar beneden getrokken wordt. Los van het resultaat kwamen we naar Marokko om ons te amuseren. En of we dat gedaan hebben.”

Team Feryn Dakar Sport haalde de meet in de Rally van Marokko
Team Feryn Dakar Sport haalde de meet in de Rally van Marokko
Tussen alle toprijders en fabrieksteams parkeerde dagelijks de assistentietruck van Feryn Dakar Sport. “Begin dit jaar deden we mee aan de Africa Eco Race”, zegt Koen Wauters. “Daar draaiden we vooraan mee en uiteindelijk won Pascal Feryn de wedstrijd bij de wagens. Hier in Marokko was het een ander niveau. Het verschil met de wereldtop is mega. Af en toe krijgt er één van die toprijders iets aan de hand. Je ziet die naast de kant staan om je dan pakweg een uur later tegen volle snelheid voorbij te vliegen. Het is soms niet te vatten. Het was fantastisch dat we een week konden meedraaien in die karavaan. Het ritme lag hier een pak hoger dan wat ik gewoon ben. Behalve plezant was het een leerrijke ervaring. Tot slot een bijzonder woord van dank voor de vijf mensen die hier ter plaatse het beste van zichzelf hebben gegeven en aan mijn copiloot Kurt. Hij was een fantastische gids. Merci, merci, merci.”

Kurt Keysers draait al jaren mee in de rallyraid en bij Feryn Dakar Sport. “Het was een geweldige om samen met Koen aan deze wedstrijd deel te nemen”, zegt Kurt Keysers. “Het was ook eens plezant om op dit niveau te rijden. Het was meer dan indrukwekkend. Als je ziet wat hier aan de start staat en als je dat vergelijkt met onze wagen, dan kan je alleen maar zeggen dat wij het heel goed hebben gedaan. Ik heb genoten, ook al heb ik enkele keren gevloekt toen we het waypoint niet vonden of er niet bij geraakten. Maar gekke dingen doen om absoluut dat waypoint af te vinken, dat doen we niet. Op één week tijd ben ik toch wel wat ouder geworden. Het lichaam krijgt heel veel klappen te verwerken. Maar kijk, het is voorbij. Ik mis het nu al.”

Persbericht De Broodplank



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rally raid op vrijdag 11 oktober 2024.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons