van der Horst

Rally van Marokko: Koen Wauters schuift op

Koen Wauters/Kurt Keysers - Toyota Hilux
Koen Wauters/Kurt Keysers - Toyota Hilux
Koen Wauters en Kurt Keysers (Toyota Hilux) zijn de tweede etappe van de Rally van Marokko goed doorgekomen. Het duo eindigde als 66e van alle vierwielers (wagens, SSV’s, vrachtwagens) en als 30e wagen. In de stand vertaalt zich dat in de 69e plaats algemeen en 30e wagen.
  • Powercars
De tweede etappe begon en eindigde net als op maandag in Zagora, met dat verschil dat de etappe van dinsdag 267 km lang was en dat er in totaal 158 km verbindingsrit moest worden afgelegd. Om 10.44 u plaatselijke tijd verlieten Koen en Kurt het bivak richting start waar ze om 12.24 u lokale tijd aan hun etappe begonnen. Net als op maandag kregen ze ook vandaag een gevarieerde etappe voorgeschoteld met een parcours dat erg te lijden had onder de zware regenval van de voorbije dagen. “Dat was er ook aan te zien”, zegt Koen Wauters. “Sporen die door het water uitgewassen waren én dan nog eens door al onze voorgangers doorploegd werden. We hebben vandaag ook heel wat stof gevreten. De conclusie van de dag is dat we de gevolgen van die lekke band van zondag nog steeds met ons meeslepen. Van de 109e startplaats zal het morgen naar plaats 66e gaan. Dat scheelt niet alleen ruim 40 wagens, dat scheelt zich ook wat tijd waardoor je er vroeger aan kan beginnen en het op dat moment ook nog niet zo warm is.”

De zon was opnieuw van de partij al was het algemene gevoel dat het minder warm was dan maandag en er iets meer wind stond. “In vergelijking met gisteren zijn we vandaag iets behoudender aan de etappe begonnen zodat ik frisser de duinen kon aanvatten. Dat was de goede keuze. In de duinen hebben we wat tijd verloren bij het zoeken naar een waypoint, maar uiteindelijk hebben we ze allemaal gevonden. De navigatie was opnieuw zeer goed! We hebben ons één keer vastgereden op een duinenkam omdat ik niet aanvallend genoeg aanzette bij de beklimming van die duin. We raakten er net niet en dus moesten we even scheppen, kwamen de zandplaten uit de koffer om dan pakweg vijf minuten later onze tocht verder te zetten. Na de duinen hebben we goed kunnen doorrijden en voelde ik me ook meer in mijn sas. Na twee ritten is het stof er bij mij opnieuw af en zijn we klaar voor de rest van de rally. We zijn bijna waar we thuishoren. Na morgen zou dat helemaal goed moeten zitten”, zegt Koen Wauters.

Op woensdag wacht de deelnemers een etappe van 328 km en maar liefst 360 km verbindingsrit. Het bivak van Zagora wordt ingeruild voor dat van Mengoub-Bouârfa. 

Persbericht De Broodplank



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rally raid op dinsdag 8 oktober 2024.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons