van der Horst

Sergio Pérez neemt afscheid van McLaren

Sergio Perez - Christian Horner
Sergio Perez - Christian Horner
Via een officieel communiqué heeft Sergio Perez vandaag aangekondigd dat hij volgend jaar niet langer uitkomt voor McLaren. De Mexicaan debuteerde pas dit jaar bij het Britse merk maar zijn resultaten konden niet overtuigen ondanks dat er de laatste tijd beterschap was. McLaren kon Pérez ook geen wapen bieden waarmee hij voor de overwinning kon gaan. Met het afscheid van Pérez lijkt de weg nu open te liggen voor de aanwerving van Kevin Magnussen als teammaat voor Jenson Button.
In het communiqué liet Pérez weten: “Vooreerst wil ik McLaren bedanken om mij de gelegenheid gegeven te hebben om met hen dit seizoen te betwisten. Het was voor mij een hele eer om deel uit te maken van een van de meest competitieve teams. Ik heb steeds het beste van mijzelf gegeven, maar ik heb niet de resultaten kunnen realiseren die ik het team wou offreren. Ik ben van plan om nog twee goede resultaten te realiseren bij de twee laatste races van dit jaar. Ik ben al mijn fans in Mexico en over de ganse wereld heel dankbaar voor hun steun, zij zijn mij blijven steunen ook in moeilijke momenten als deze die
Sergio Perez - McLaren MP4-28
Sergio Perez - McLaren MP4-28
 ik momenteel beleef. Ik heb vele nieuwe mensen ontmoet bij McLaren en heb er vele nieuwe vrienden gemaakt en ik wens het team dan ook het beste voor de toekomst. Ik blijf fan van McLaren maar ondertussen ga ik er voor zorgen dat ik in de toekomst over de beste mogelijkheden beschik om te strijden voor de overwinning.”

Sergio Pérez wordt bij deze naast Pastor Maldonado en Nico Hülkenberg één van de kandidaten voor het tweede stuurwiel bij Lotus, maar ook bij Force India is men nog op zoek naar een rijder met de nodige fondsen.   

Foto's: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op woensdag 13 november 2013.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons