Spa: Regen zorgt voor chaos bij de Formule Renault 2.0 NEC

Max Defourny - R-ace GP
Hevige regen heeft zowel de kwalificaties als de eerste race van de Formule renault 2.0 NEC serie verstoord. Meermaals moest het rood bovengehaald worden omdat de piste gewoonweg niet berijdbaar meer was. Een van de grootste slachtoffers van die situatie was Maxime Defourny (R-ace GP), telkens hij in de kwalificatie de baan op kwam om een tijd te zetten werd de sessie geannuleerd zodat hij uiteindelijk geen tijd kon neerzetten en de eerste race helemaal achteraan moest aanvatten. Ghislain Cordeel (JD Motorsport) had meer geluk en mocht als veertiende starten in de eerste race.
Ghislain Cordeel - JD Motorsport
Maar bij de start van de race op vrijdag was het nog steeds hevig aan het regenen, Defourny schoof in de eerste ronde nog op van de 29ste naar de 16de plaats, maar dan reed de safety car uit omdat Cordeel er in Combes was af gegaan. Na de herstart stokte de motor van Defourny regelmatig waardoor hij vier ronden achterstand had op de winnaar Lando Norris (Josef Kaufmann Racing) en niet geklasseerd werd. Dorian Boccolacci (Tech 1) en James Allen (JD Motorsport) maakten het podium vol.

Morgen voor de tweede race start Defourny als vierde, Cordeel bezet dan de negentiende startplaats.

Foto's: Niels Vaeck

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 29 juli 2016.