van der Horst

Wintertesten Motorland Aragon: Dag 2: Carlos Sainz zet nieuw ronderecord neer

Carlos Sainz Jr. - Dams
Carlos Sainz Jr. - Dams
Gisteren op de eerste testdag voor de Formule Renault 3.5, verbrak de Oliver Rowland met een tijd van 1:38.522 het ronderecord van het circuit van Motorland Aragon dat op naam stond van Raffaele Marciello. Vandaag op de tweede testdag ging Carlos Sainz (Dams) nog sneller met een ronde in 1:38.340. Sergey Sirotkin (Fortec) en Pierre Gasly (Arden) lieten zich opnieuw in positieve zin opmerken en eindigden evenals gisteren in de top drie, zij het ditmaal in omgekeerde volgorde.
  • LTF
Voor de tweede dag op rij werd het ronderecord van het Motorland Aragon circuit scherper gesteld, ditmaal was het Carlos Sainz Jr. die het bracht naar 1:38.340. Al vroeg in de morgen kwamen Sainz, Sirotkin en Gasly bovenaan de tabellen postvatten, al moesten zij even Pietro Fantin (Draco) voor hun dulden, maar nog voor de middag reed Sainz zijn recordtijd die de rest van de dag zou stand houden. De Spanjaard ging Gasly, Fantin, Will Stevens (Strakka) en Sirotkin vooraf.

In de namiddag was eerst William Buller (Arden) iedereen te snel af, maar naarmate de sessie vorderde wisslede de koppositie verschillende malen van eigenaar, Fantin, Matias Laine (Strakka), Sirotkin, Gasly, Buller opnieuw en tenslotte Sainz, voerden het veld aan. De Spanjaard klokte dus tweemaal de snelste tijd, maar bleef in de namiddag twee tienden boven zijn tijd van de morgensessie. Sergey Sirotkin sloot de dag af als tweede met een tijd van 1:38.798, volgden Pierre Gasly (1:38.828), Pietro Fantin (1:38.864), William Buller (1:38.994) en Will Stevens (1:39.030). Nigel Melker die overstapte van Zeta Corse naar Tech1 kwam heel wat beter voor de dag dan gisteren en zette in 1:39.144 de zevende tijd achter zijn naam. Tom Dillmann, die onlangs zijn plaats bij het Russian Time GP2 team verloor, stapte in bij Pons Racing in de plaats van Daniil Move en reed de zeventiende tijd net voor zijn ploegmaat Meindert Van Buuren.

Foto: World Series by Renault



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule Renault 3.5 op donderdag 27 februari 2014.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons