Zolder Fun Festival: Clubsport Racing wint de race, Milo Racing pakt de titel

Koen De Wit/Matisse Lismont - Clubsport Racing
De European Fun Cup 2024 eindigde zondag in het hart van Limburg met het Zolder Fun Festival, goed voor een laatste race van acht uur. De race zou beslissend zijn voor het toekennen van de algemene titel, die leek te zijn voorbestemd aan de #541 van Michael Mazuin Sport, met Louis Mazuin en Lucas Taelman achter het stuur van de bolide. Maar dat was zonder rekening te houden met de onvoorspelbaarheid van de sport, een sport die bovendien mechanisch is en blijft!
Michael Mazuin Sport
Al snel kreeg de #541 namelijk technische problemen, waardoor het team in het klassement wegzakte. Toch liet het duo zich niet ontmoedigen en ze begonnen aan een inhaalrace zonder voorgaande. Helaas kregen ze opnieuw problemen, minder dan drie uur voor de finish, en ze moesten de wagen om 16u30 uur bij de Jacky Ickx Chicane definitief aan de kant zetten. Game over!

Caprasse/Donniacuo/Tourneur - Milo Sens
Ook andere topteams kregen te maken met pech in Zolder. Zo had de #280 van Milo Sens (Caprasse-Donniacuo-Tourneur) problemen met de brandstoftoevoer, waardoor ze de pits moesten opzoeken. Desondanks maakten ook zij een spectaculaire comeback, die hen naar de top 3 bracht, met als bonus de snelste ronde van de race, maar een late pitstop zorgde ervoor dat het trio uiteindelijk als zevende eindigde.
De #415 van Clubsport Racing, met Koen De Wit en Matisse Lismont aan het commando, kende geen grote problemen en had halverwege de race een ronde voorsprong. Ondanks enkele kleine problemen met de uitlaat bleef het duo aan de leiding en wonnen ze overtuigend in Limburg.

Chevalier/Dupont/Földesi/Van Impe - Milo Compact Machinery
De #446 van Milo Compact Machinery (Chevalier, Dupont, Földesi, Van Impe) kreeg een Stop & Go-penalty wegens het niet naleven van de pitstopregels, wat hen op de tweede plek bracht, één minuut en twaalf seconden achter de winnaars. De #521 van Currus Racing by SRS (Schein, Bever, Pfeiffer) vervolledigde het algemene podium.

Kluyskens/Mondron/Verleyen/Bouvy - Milo Racing
En de algemene titel? Die werd uiteindelijk beslist met een verschil van slechts één punt in het voordeel van de #480 van Milo Racing (Kluyskens, Mondron, Verleyen, Bouvy), die als zesde in het klassement van de slotrace eindigde! Nog een bewijs dat in de European Fun Cup een seizoen beslist kan worden met het kleinste verschil! Fred Bouvy pakte hiermee een titel in deze discipline, 24 jaar na zijn eerste in 2000!
Het Milo-team behaalde een indrukwekkende top drie in het CUP-klassement, met de #446 Milo Compact Machinery voor de #480 Milo Racing en de #280 Milo Sens! Helder en overtuigend.

Currus Racing by SRS - Fun Cup
De winnaar van deze finale, de #415 van Clubsport Racing, won ook in de FUN-categorie, die teams zonder Top Gun-piloten omvat. De Wit en Lismont lieten de #514 van Michael Mazuin Sport (Mazuin-Mazuin-Mazuin) achter zich, zij werden evenwel kampioen, en de #518 van DPW Racing (Simone-Hijts-Lescroart).
Een mooie overwinning was er ook voor de #521 van Currus Racing by SRS in de PURE-categorie. Het podium van Zolder werd gecompleteerd door de #536 van AP Mecanics (Piron-Piron-Diederickx-Charlier), die ook de titel veroverde, en de #18 van DPW Racing (Tavernier-Sneppe-Beeckman).

Car Pass LRE by Comtoyou - Fun Cup
De finale leverde de #365 van Car Pass LRE by Comtoyou hun achtste titel in de Biplace-categorie op, met een nieuwe overwinning van Denis, Denis, Gengoux, Reynens en Engish. Ze eindigden voor de #316 van Currus Racing by SRS (Crinquant-Lanoe-Auburtin-Farinaux-Clément) en de #381 van DPW Racing (Laruelle, Hariga, Dobbelaere).

All Signs by SGRT.be - Fun Cup
In de RETRO-categorie won de #105 van All Signs by SGRT.be (Koopmans, Perdieus, Knockaert, Tielen).
Camille Mazuin won opnieuw bij de dames, terwijl de #406 van 8KS Racing Davide Gaggianesi de overwinning bij de rookies opleverde. Het 'Jippy'-klassement ging ook naar de #406 van 8KS Racing (Gaggianesi-Portatadino).

Na deze finale kunnen de verschillende teams genieten van het tussenseizoen om zich voor te bereiden op het volgende seizoen, dat zal beginnen met een wedstrijd buiten kampioenschap in Valencia, onder een heerlijke Spaanse lentezon...