van der Horst

24H Zolder: Arthur Peters, Kenny Herremans en Tip Top by NGT op zoek naar tweede opeenvolgende zege in de klasse GTB

Tip Top rent by NGT Racing - Porsche Cayman GT4 RS
Tip Top rent by NGT Racing - Porsche Cayman GT4 RS
De 24 Hours of Zolder is en blijft één van de jaarlijkse hoogtepunten van de Belgische autosport. Komend weekend vechten een veertigtal wagens, verdeeld in vijf klassen voor de zege en de podiumplaatsen in wat één van de hardste 24-uursraces ter wereld is. In de klasse GTB zijn Arthur Peters, Kenny Herremans en Tip Top Rent van Gunter van Den Bergh by NGT de uittredende winnaars en zij leiden ook het klassement in de GTB-klasse van het nationale uithoudingskampioenschap Belcar 2024. Bovendien zijn ze ook derde in de algemene stand van zowel het Belcar Endurance Championship als de Porsche Endurance Trophy Benelux, dus er staat voor het team heel wat op het spel.
We schrijven de 24 Hours of Zolder 2023… De Porsche Cayman GT4 van Arthur Peters, Kenny Herremans, Gunther Van Den Berg, Koen De Mulder en Tom De Boever komt als eerst over de meet in de klasse GTB en is zevende algemeen, een knappe prestatie van het team met de Duitse GT4.
 
Arthur Peters (r.)
Arthur Peters (r.)
We staan nu opnieuw voor de 24 Hours of Zolder, de 46ste editie al, en ons doel is duidelijk: onze zege van 2023 overdoen”, aldus de jonge Arthur Peters, die ondertussen al enkele zeer succesvolle seizoenen in de autosport achter de rug heeft. “Maar we strijden op diverse fronten. Uiteraard is er de zege in de klasse GTB, maar we willen ook zo hoog mogelijk algemeen eindigen. Niet alleen omwille van het zuiver sportieve aspect, maar ook om onze derde plaatsen in zowel het Belcar Endurance Championship als de Porsche Endurance Trophy Benelux te verdedigen en wie weet te verbeteren. Last but not least leid ik ook het Rookie-kampioenschap binnen het Belcar Endurance Championship en ook die plek wil ik met hand en tand verdedigen. De doelstellingen zijn dus duidelijk.”
 
“Niks aan het toeval overlaten”
 
Om die doelstellingen te verdedigen zullen Arthur Peters en zijn vaste teamgenoot, Kenny Herremans, in het kampioenschap het gezelschap van vier nieuwe namen krijgen: Gunther Van Den Bergh, de man die Arthur in staat stelt om dit allemaal te realiseren, Niels Lagrange, Raf Van Belle, en Tim Jacobs. Dit team zal er alles aan doen om de uitdagingen tot een goed einde te brengen.
 
Tip Top by NGT - Porsche Cayman GT4 RS
Tip Top by NGT - Porsche Cayman GT4 RS
“Het spreekt voor zich dat als we willen scoren in deze race, met heel wat sterke concurrenten in de klasse GTB, de rijders allemaal aan hetzelfde touw zullen moeten trekken. Ook het team en de wagen zullen in optima forma aan de start moeten verschijnen. NGT Racing beschikt over heel wat ervaring, zij wonnen deze race al tweemaal algemeen, en de medewerkers van het team laten niets aan het toeval over, noch op technisch, nog op strategisch vlak. We hebben ons dan ook perfect voorbereid op de komende wedstrijd waarvan het belang uiteraard moeilijk kan overschat worden. Er mag dan ook niets aan het toeval overgelaten worden.”
 
Racen en studeren
 
Arthur Peters zelf is de laatste weken intensief aan het trainen om zich mentaal en fysiek op de race voor te bereiden. “Ik loop en fiets tot zesmaal per week en volg bijvoorbeeld ook reflextrainingen en oefen vaak op de SIM, en let op mijn voeding. Ik combineer het racen nu al een viertal jaar, eerst met mijn middelbare studies en nu met mijn hogere studies in Leuven, wat maakt dat er nog weinig tijd over blijft, maar ik leef hier echt voor. Ik ben nu al zo’n vier seizoenen aan het racen en voel echt dat ik dag na dag vooruitgang maak. Ik werk er dan ook hard aan om in deze schitterende sport actief te kunnen blijven.”  
 
De 46ste editie van de 24 Hours of Zolder start op woensdag om 15u30 met een parade van de paddock naar het Heldenplein in Heusden-Zolder, terwijl op donderdag tussen 9u15 en 23u50 de verschillende oefenritten en kwalificatiesessies afgewerkt worden, met als hoogtepunt de Superpole om 19u40. De start van de wedstrijd zelf is dan voor zaterdag om 16u00, met de finish uiteraard 24 uur later.    

Persbericht Arthur Peters 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 20 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons