van der Horst

24H Zolder: Russell Racing by PK Carsport met vertrouwen naar de 46ste editie

Christoff Corten en Hans Thiers
Christoff Corten en Hans Thiers
De 46ste editie van de 24 Hours of Zolder staat voor de deur en uiteraard is Russell Racing van de partij. De rode Lamborghini Huracan Super Trofeo is zonder meer één van de aantrekkingspolen van de legendarische race en in de GT met startnummer #2 zullen Christoff Corten, Jeffrey Van Hooydonk, Hans Thiers, Frank Thiers en Pieter Ooms trachten op zondag, om 16u00 zo hoog mogelijk in het klassement te eindigen.
We zijn er klaar voor, zowel het team, de rijders als de wagen”, vertelt een ontspannen Christoff Corten vlak voor de rijders en teams naar het circuit in Midden-Limburg afreizen.
 
Russell Racing by PK Carsport - Lamborghini Super Trofeo
Russell Racing by PK Carsport - Lamborghini Super Trofeo
Het startveld is enorm sterk dit jaar, met enkele namen uit de internationale autosport en in die optiek hebben wij duidelijk voor een uithoudingsstrategie gekozen. Vanaf het begin, en dan bedoel ik echt vanaf de eerste vrije training, mikken we op pure uithouding, zonder snelheid uit het oog te verliezen. Tijdens de wedstrijd zelf moet je in de kopgroep blijven, want als de aansluiting verliest, wordt het echt moeilijk. Zolder is een loodzware race, voor mens en machine en onze betrachting is om op het asfalt regelmatige en voldoende snelle chrono’s te draaien, maar vooral om nergens, maar dan ook nergens tijd te verliezen. Een wissel van de remmen meer of een tankbeurt extra kosten je zo meteen vijf minuten of twee à drie ronden. Dat op het asfalt goedmaken, vereist risico’s en die willen we vermijden. Zo sluit je niet alleen ongevallen uit, je zet ook de mechaniek minder onder druk. Wij gaan onze race rijden in Zolder en op zondagmiddag, er zijn dan nog vier uur te gaan, of meer dan 500 kilometer, zullen we zien waar we ons bevinden. Ik denk dat onze line-up zich daartoe leent en dus werken we op de manier die voor ons aangewezen is. Met die aanpak denk ik dat we zeker op een podiumplaats mogen hopen.”   

Enorme ervaring in de Lamborghini

 Die line-up omvat vijf namen, met name Christoff Corten, Jeffrey Van Hooydonk, Hans Thiers, Frank Thiers en Pieter Ooms, samen goed voor tien zeges in de uithoudingsklassieker in Limburg.
 
“Aan ervaring ontbreekt het ons niet en net die ervaring moet het mogelijk maken om een sterke strategie uit te dokteren en die ook in de praktijk te brengen, zoals ik uitgelegd heb. In ons team zit misschien niet die pure sprinter, zoals bij enkele van de concurrenten, maar ik denk niet dat het in de optiek van een zware race als die van Zolder nodig is.” 
 
De 46ste editie van de 24 Hours of Zolder start op woensdag om 15u30 met een parade van de paddock naar het Heldenplein in Heusden-Zolder, terwijl op donderdag tussen 9u15 en 23u50 de verschillende oefenritten en kwalificatiesessies afgewerkt worden, met als hoogtepunt de Superpole om 19u40. De start van de wedstrijd zelf is dan voor zaterdag om 16u00, met de finish uiteraard 24 uur later.    
 
Maar er valt natuurlijk veel meer te beleven tijdens de 24 Hours of Zolder 2024, die met een startveld van om en bij de veertig wagens, zich bijzonder goed aankondigt. Er zijn ook heel wat activiteiten in de paddock te beleven, van een speelzone voor de jongsten onder ons tot DJ-sets en een spetterende fuif tijdens de nacht van zaterdag op zondag. 

Persbericht Christoff Corten



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 20 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons