van der Horst

Nürburgring: Larry ten Voorde loopt uit in het kampioenschap

Start race 1 Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland
Start race 1 Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland
In het kader van het DTM weekend op de Nürburgring kwam ook de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland in actie. Twee races stonden op het programma, op zaterdag won Harry King (Allied-Racing) voor Larry ten Voorde (Proton Huber Competition), maar een dag later kwam King niet verder dan de vierde plaats terwijl ten Voorde opnieuw tweede werd. Daarmee loopt de Nederlander wat verder uit in de puntenstand op de Brit.
  • Powercars
Harry King
Harry King
Larry ten Voorde en Robert de Haan (Team75 Bernhard) vochten het onder elkaar uit voor de leiding in de eerste race van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland op de Nürburgring. Maar zoals het dikwijls gaat, als twee honden vechten om een been…. In ronde vijftien verraste King beide Nederlanders en stoof weg naar zijn derde zege van het seizoen. De Haan verloor ook nog een plaats aan Alexander Tauscher (Proton Huber Competition), maar deze laatste beschadigde de splitter van zijn wagen op een boordsteen en viel terug. De Haan werd alsnog derde voor Theo Oeverhaus (Bonk Motorsport) en Flynt Schuring (Proton Huber Competition).

Alexander Tauscher - Proton Huber Competition
Alexander Tauscher - Proton Huber Competition
Alexander Tauscher nam revanche in de tweede race op zondag. Vlak na de start ging hij voorbij ten Voorde en wist de koppositie te behouden tot aan de meet. Ten Voorde kreeg het weer aan de stok met de Haan maar hij wist zijn landgenoot achter zich te houden tot bij de finish. Harry King werd vierde, Janne Stiak (Team75 Bernhard) vervolledigde de top vijf.

Foto's: Porsche Press
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 19 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons