van der Horst

24H Zolder: RedAnt Racing met drie zegekandidaten richting 24 Hours of Zolder

RedAnt Racing - Porsche 992 GT3 Cup
RedAnt Racing - Porsche 992 GT3 Cup
Volgend weekend wordt het hoogtepunt van het Belcar Endurance Championship verreden, de 24 Hours of Zolder. RedAnt Racing legt zich dit jaar dan wel toe op de Porsche Carrera Cup Benelux en de Creventic 24H Series, dat verhindert ze niet om bij één van ’s lands meest populaire autosportevenementen aan de start te staan. En hoe. Hun drie sterk bezette Porsches 992 GT3 Cup zijn stuk voor stuk zegekandidaten in de Limburgse enduranceklassieker.
RedAnt Racing - Porsche 992 GT3 Cup
RedAnt Racing - Porsche 992 GT3 Cup
De rijderssamenstellingen van twee van de drie RedAnt Racing Porsches zijn duidelijk gebaseerd op de line-up die tijdens de 24H Series aan de slag gaat. “Op de #93 rijden Yannick en Ayrton Redant opnieuw samen met Kobe de Breucker en krijgen ze voor de gelegenheid het gezelschap van Kenneth Heyer”, somt team manager Marc Goossens op. “Op de #94 gaan twee van onze vaste rijders aan de slag – Brent Verheyen en Michiel Haverans – en zij delen de auto verder met Koen de Wit en Michael Cool. Zowel Kenneth, Koen als Michael kennen de 24 Uur van Zolder goed en zijn uitstekende team players. Geen ‘neus in de wind’-houding voor die kerels. Ze kunnen een goed tempo aanhouden, hebben ervaring met het drukke verkeer in Zolder én zijn consistent. Kortom, de ideale versterking voor een race als de 24 Hours of Zolder.”
 
RedAnt Racing - Porsche 992 GT3 Cup
RedAnt Racing - Porsche 992 GT3 Cup
Er is ook nog een derde Porsche te vinden in het RedAnt-kamp: die van VR Racing. “Begin dit jaar zijn we samen met Dirk Van Rompuy aan dit project beginnen werken”, doet Marc Goossens het verhaal. “Dirk wou in Zolder nog wel eens een gooi naar de zege doen, en de race ook samen met zijn zoon Tom afwerken. Dirk en Tom zijn er bovendien ook in geslaagd om zich sterk te omringen. Met Ayhancan Güven en Laurens Vanthoor hebben ze twee Porsche-fabrieksrijders aan hun zijde geschaard.”
 
Met een rijder als de oudste van de Vanthoor-broers – in 2012 al winnaar in de 24 Uur van Zolder en met Porsche de huidige leider in het WK Endurance – krijgt de Porsche met het nummer #38 door velen de favorietenrol toegespeeld.
 
“Hoge bomen vangen veel wind, zeker?”, grijnst Goossens. “De line-up van de #38 is inderdaad sterk, maar dat is die van de #93 en de #94 ook. Er zit potentieel in elk van onze drie auto’s. Niet dat ze alle drie een identieke aanpak zullen hanteren, maar ze komen wel stuk voor stuk in aanmerking voor de overwinning, daar zijn we van overtuigd.”
 
RedAnt Racing mag dit seizoen dan wel niet fulltime in actie komen in het Belgische uithoudingskampioenschap, de uitdaging om in Zolder met drie auto’s aan de start te staan boezemt hen geen schrik in.
 
RedAnt Racing - Porsche 992 GT3 Cup
RedAnt Racing - Porsche 992 GT3 Cup
“Niet vergeten dat dit het derde opeenvolgende jaar is dat we met drie wagens deelnemen aan de 24 Hours of Zolder”, weet teameigenaar Bert Redant. “We weten dat we hard moeten werken, maar daar zijn onze mensen helemaal klaar voor. Ook het feit dat we dit jaar vooral in de Creventic-uithoudingsraces racen is geen probleem. We kennen Zolder, we weten ook op strategisch vlak hoe we deze race moeten aanpakken. Wie we als onze grootste tegenstanders beschouwen? Daar houden we ons niet mee bezig, wij doen gewoon ons eigen ding. Ik heb liever dat de anderen ons in het oog moeten houden.”
 
De vrije trainingen (9 uur), kwalificaties (15u50) en de Superpole (19u40) worden zoals de traditie het wil al op donderdag afgewerkt, de start van de 24 Hours of Zolder wordt zaterdag om 16 uur gegeven.

Persbericht RaceMail Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 20 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons