van der Horst

Nürburgring: Vader en zoon Schumacher domineren - Maxim Dirickx tweemaal in de top tien

Gebhardt Motorsport - Duqueine D08-M30 Nissan
Gebhardt Motorsport - Duqueine D08-M30 Nissan
De Prototype Cup Germany maakte deel uit van het voorprogramma tijdens het DTM-weekend op de Nürburgring. Twaalf LMP3's stonden aan de start in het Eifelgebergte, waarbij veel aandacht uitging naar de wagen van Ralf en David Schumacher. Het vader-en-zoon duo debuteerde in een LMP3-wagen en stelde niet teleur. Met hun US Racing Ligier domineerden zij beide races en behaalden twee overwinningen. Maxim Dirickx van zijn kant wist zich dit weekend twee keer in de top tien te plaatsen, terwijl Mühlner Motorsport één keer het podium haalde en één keer net naast het podium eindigde.
Ralf en David Schumacher
Ralf en David Schumacher
Een oude vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken – een spreekwoord dat dit weekend perfect van toepassing was op Ralf Schumacher. Het was al geruime tijd geleden dat de Duitser nog achter het stuur kroop, maar dat hij dit nu samen met zijn zoon David kon doen, maakte het moment bijzonder. Vader en zoon domineerden het hele weekend, met twee keer poleposition en twee keer winst, telkens met een voorsprong van minstens vijftien seconden. Het Schumacher-duo liet daarmee een indrukwekkend visitekaartje achter.

Mühlner Motorsport - Duqueine D08-M30 Nissan
Mühlner Motorsport - Duqueine D08-M30 Nissan
Voor onze landgenoot Maxim Dirickx verliep het weekend minder vlot. Op zaterdag eindigde hij samen met Jacob Erlbacher in de Gebhardt Motorsport Duqueine als achtste en op zondag kwamen ze als tiende over de finish. Voor Mühlner Motorsport en hun rijder Keanu Al Azhari verliep het weekend aanzienlijk beter. De Emirati stuurde de Duqueine van het Belgische team naar een tweede plaats op zaterdag, terwijl hij op zondag net naast het podium eindigde met een vierde plaats. Het seizoen loopt nu bijna ten einde, met de laatste manche die binnen drie weken op het uitdagende Sachsenring-circuit plaatsvindt.

Foto's: Prototype Cup Germany



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op dinsdag 20 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons