van der Horst

24H Zolder: Q1 Trackracing met stevige ambitie richting 46ste editie van de 24 Hours of Zolder

Q1 Trackracing - Porsche 992 GT3 Cup
Q1 Trackracing - Porsche 992 GT3 Cup
Over een week kennen we de winnaar van de 46ste editie van de 24 Hours of Zolder, de belangrijkste circuitrace van Vlaanderen en ook de hoofdwedstrijd van het Belgische uithoudingskampioenschap Belcar. Q1 Trackracing doet het met twee Porsche 992 GT3 Cup in een zeer competitief veld met opvallende internationale concurrentie en mikt zowel op een topresultaat als op de punten voor het Belcar Endurance Championship en de Porsche Endurance Trophy Benelux in het kader van beide kampioenschappen.
De 24 hours of Zolder is en blijft een enorm belangrijk autosportevenement in de Lage Landen”, start teammanager Nicolas Vandierendonck de presentatie van de beide wagens voor de 46ste editie van de wedstrijd op het Limburgse asfalt. “Als Limburgs team dat nationale en internationale programma’s afwerkt, kunnen we niet anders dan met een sterk geheel aan de start staan. We zetten daarom twee wagens in, twee identieke Porsche 992 GT3 Cup. In de Porsche met startnummer #55 zien we Filip Teunkens, Jan Ooms, Glenn Paenen en Vlad Raducanu naast mezelf, terwijl in de #56 Xavier Maassen, Dirk Schouten, Lars Zaenen, Nicolas Saelens en Florian Latorre het stuur zullen delen. Met beide wagens zullen we een andere strategie uitwerken, maar het doel blijft hetzelfde: een topresultaat voor het team in deze harde race. Ik stel ook vast dat de concurrentie ieder jaar steviger wordt, met ditmaal onder meer Laurens Vanthoor en Bertrand Baguette, twee Belgische, internationale toppers die mee voor het spektakel zullen zorgen. Wij moeten echter voor niemand bang zijn en gaan volledig van onze eigen sterkte en ervaring uit.
 
Dirk Schouten
Dirk Schouten
De #56 Porsche van Q1 Trackracing doet het met de poleman van vorig jaar in de kleuren van Q1 Trackracing, Xavier Maassen, maar ook met de uittredende winnaar Nicolas Saelens. Bovendien is Dirk Schouten de actuele leider, na vier van de zes manches, in de hoogstaande Porsche Carrera Cup Benelux. Lars Zaenen is dan weer aanstormend talent dat dit seizoen met Q1 Trackracing in de GT Cup Open Europe aan de slag is en Florian Latorre is een snelle Fransman die de Porsche door en door kent. “We hebben alles in huis om voor een sterk resultaat te zorgen”, aldus Xavier Maassen, die vorig jaar vriend en vijand versloeg door de Porsche van zijn team naar de eerste startplaats te rijden. “Het team behaalde in 2022 de tweede plaats, vorig jaar stonden we op de polepositie en streden we mee voor de zege tot brute pech ons stopte, en dit jaar gaan we al die ervaringen cumuleren om uiteraard voor een zeer sterk resultaat te zorgen.”
 
In de wagen met startnummer #55 zal regelmaat het codewoord worden, met op zijn minst een mooie ereplaats als doel. “De vier rijders kennen de wagen en de race. Op regelmaat en zonder tijdverlies, moeten ze zeker in de voorste regionen kunnen postvatten”, aldus teameigenaar Edgar Terium. “Het is aan ons als team om alles in het werk te stellen, zowel qua techniek als strategie, om hen daarbij perfect te omkaderen.”     
 
De 46ste editie van de 24 Hours of Zolder start op woensdag om 15u30 met een parade van de paddock naar het Heldenplein in Heusden-Zolder, terwijl op donderdag tussen 9u15 en 23u50 de verschillende oefenritten en kwalificatiesessies afgewerkt worden, met als hoogtepunt de Superpole om 19u40. De start van de wedstrijd zelf is dan voor zaterdag om 16u00, met de finish uiteraard 24 uur later.    

Persbericht Q1 Trackracing



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op maandag 19 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons