van der Horst

24H Zolder: Xavier Maassen op zoek naar een tweede zege in de 24 Hours of Zolder

Xavier Maassen
Xavier Maassen
Na zijn sterke prestatie en een top 5 met de ComToYou Racing Aston Martin in de Silver-klasse tijdens de 24 Hours of Spa bij het begin van deze zomer, gaat Xavier Maassen op 24 en 25 augustus op zoek naar een tweede overwinning in de 24 Hours of Zolder. De 46ste editie van de Limburgse uithoudingsrace wordt een erg hoogstaande wedstrijd, met een knap deelnemersveld en na de polepositie van vorig jaar, is Xavier Maassen met het team Q1 Trackracing vastbesloten om voor de hoogste podiumtreden mee te strijden.
Xavier Maassen - Comtoyou Racing Aston Martin Vantage GT3 Evo
Xavier Maassen - Comtoyou Racing Aston Martin Vantage GT3 Evo
Xavier Maassen liet begin deze zomer in de 24 Hours of Spa zien dat hij nog steeds zeer snel is. De Limburger was één van de steunpilaren van het goede resultaat in de grootste GT-race van de wereld en een achttal weken later maakt hij zich op voor een tweede hoogtepunt van het seizoen. De 46ste editie van de 24 Hours of Zolder, het grootste autosportevent van Vlaanderen, staat immers met rood in zijn agenda aangestipt.
 
De 24 Hours of Zolder schreef ik al in 2011 op mijn naam en toen ik vorig jaar voor de polepositie zorgde, wist ik dat ik deze race zeker nogmaals wilde winnen”, vertelt Xavier Maassen op goed een week van de start van de race. “Daarom ben ik het Limburgse team Q1 Trackracing en Porsche voor deze editie trouw gebleven en ons team oogt erg sterk. In onze Porsche 992 GT3 Cup met startnummer #56 zal ik het stuur delen met Dirk Schouten, Lars Zaenen, Nicolas Saelens en Florian Latorre. Nicolas Saelens won de race afgelopen jaar, ook met een Porsche en racet met Q1 Trackracing dit seizoen in eenzelfde auto in een internationale competitie. Dirk Schouten is dan weer de actuele leider van de hoogstaande Porsche Carrera Cup Benelux en Lars Zaenen is aanstormend talent dat dit seizoen met Q1 Trackracing in de GT Cup Open Europe aan de slag is. Florian Latorre tot slot is een snelle Fransman die de Porsche door en door kent. Ik denk dat mijn teamgenoten stuk voor stuk over voldoende ervaring en inzicht beschikken om deze race tot een goed einde te brengen.” 

Het Belgisch-Limburgse Q1 Trackracing is een ervaren team dat de voorbije seizoenen zeges en titels behaalde in diverse internationale en nationale competities, zo goed als altijd met Porsche. 
 
Xavier Maassen
Xavier Maassen
Ik voelde me er vorig jaar goed op mijn plaats”, gaat Xavier Maassen verder. “Teammanager Nicolas Vandierendonck en teameigenaar Edgar Terium bouwen op een verstandige manier aan hun team en slaan daarbij geen stappen over. De ervaring van de voorbije seizoenen, met name in de 24 Hours of Zolder waar ze in 2022 tweede werden en waar we vorig seizoen vanaf de polepositie voor de zege vochten tot brute pech ons afremde, maakt dat we zeer sterk gewapend aan de start verschijnen. Ik heb het volste vertrouwen in het team en mijn teamgenoten en ben 100% gemotiveerd om er een sportief hoogstaand weekend van te maken.” 
 
Met een startveld van een veertigtal wagens groeit de 24 Hours of Zolder ook weer naar een hoger niveau. “Dat is goed voor de autosport en het feit dat we enkele internationale toppers aan de start zien staan, is enerzijds prima als motivatie voor de andere teams en rijders en anderzijds ook goed naar het publiek toe. Ik denk dat we voor een echt autosportfeest staan. Mijn waardering dan ook aan de organisatie van de race!”

Persbericht Xavier Maassen



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op maandag 19 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons