van der Horst

NASCAR Finals Zolder: Pole voor PK Carsport Audi R8 LMS

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
De PK Carsport Audi R8 LMS GT2 die de afscheidnemende Bert Longin deelt met zoon Stienes en Peter Guelinckx zal de slotmanche van het Belcar Endurance Championship 2024 vanaf de pole positie aanvatten. De tricolore bolide hield meer dan een volle tel bonus over op de Porsche van puntenleiders Jan Lauryssen en Dylan Derdaele. De tweede Porsche van het team, van Michael Cool en Sacha Norden, volgde op drie tiende en flankeert op rij twee de YDM-Racing-Elfer van Evren Yondem en Jarne Geussens. Audi was ook primus bij de toerismes, dankzij de VP-Racing Audi RS3 van Olivier Bertels en Nick Van Pelt op een 9e plaats algemeen.
Belgium Racing Team - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing Team - Porsche 911 GT3 Cup
De Belgium Racing Porsche zag zijn twee snelste chrono's geschrapt, na een incident met de Audi R8 aan het einde van de pitlane. De derde chrono, een 1:31.308, was een halve tel trager dan de besttijd die de oranje Porsche naar de top van de tabellen hees in de vrije training vanochtend, maar nog steeds goed genoeg voor een plek op de eerste startrij van de finale.

Saber Management Racing - Porsche Cayman GT4 RS
Saber Management Racing - Porsche Cayman GT4 RS
Geen TipTop Porsche Cayman op pole in GTB, die eer viel te beurt aan de gelijknamige wagen van Saber Management Racing (Denis Vanmol en Frédéric Bouvy) nadat ook de twee snelste chrono's van de TipTop-bolide (Arthur Peters en Kenny Herremans) geschrapt werden wegens een inbreuk op de reglementen rond gedrag in de pitlane. De Saber-Porsche start vanaf rij drie, naast de Speedlover 911 van Rik en Gilles Renmans en Wim Meulders - die ook zijn twee besttijden geschrapt zag om een gelijkaardige reden. De TipTop Porsche, reeds zeker van de GTB-titel, start vanaf rij 4.

VDW Motorsport - BMW  E46
VDW Motorsport - BMW E46
De beide TCR's flankeren elkaar op startrij vijf, met de Audi RS3 broederlijk naast zustermerk Cupra (Maxim en Gunther Van Den Hove). De BMW's van Alnimax Racing (Alexander Borgmans) en JDK by G&A (Juna-Jane De Keersmaecker en Julie Kenis) volgen een rij verder.

TB was een kolfje naar de hand van VDW Motorsport (Nico Vangeel en Ron Van de Water), voor Tom en Guido Werckx in de JJ Motorsport BMW en de gelijkaardige wagen van Ive Van Der Aa, Geoffrey Verkoyen en David Vyncke.

De laatste wedstrijd-manche van het seizoen kent een duur van 125 minuten en sluit het programma morgen, zondag, vanaf 15u25.

--- Uitslag kwalificaties Belcar American Festival 2024 (pdf) ---

Foto's: Gert Starck



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 12 oktober 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons