van der Horst

Toro Rosso haalt het doek van de STR9 (+ Foto's)

Scuderia Toro Rosso STR9
Scuderia Toro Rosso STR9
Na zeven jaar stopt Toro Rosso de samenwerking met Ferrari als motorenleverancier en kiest het voor zijn negende seizoen in de Formule 1 voor de nieuwste Renault turbomotor, die we eerder al onder de loep namen. De Fransman Jean-Eric Vergne zal voor het vierde jaar op rij het stuur van de Italiaanse bolide in handen nemen naast de negentienjarige Rus Daniil Kvyat, die de F1-commentatoren nu al kopzorgen bezorgt met een naam die niet meteen vlot van de tong rolt.
  • De Swert Opticiens
Kvyat werd afgelopen seizoen kampioen in de GP3-series na een erg sterke tweede seizoenshelft en krijgt meteen een kans in de Formule 1 zonder eerst via de GP2 te passeren. Beide rijders kregen vorige week op het circuit van Misano wel al de kans om hun nieuwe bolide kort aan de tand te voelen.

Teambaas Franz Tost is blij met de prestatie van zijn team, dat lange dagen en korte nachten meemaakte tijdens de afgelopen weken om de bolide klaar te hebben voor de eerste testritten die morgen (dinsdag) aanvangen op het circuit van Jerez de la Frontera. "Nooit in onze geschiedenis zijn we zo vroeg gestart met onze nieuwe bolide. We hebben nieuwe vleugels, nieuwe sidepods én een nieuwe neus moeten ontwerpen" aldus Tost. Over het feit of die nieuwe neus goed gelukt is kan u zelf oordelen op de foto's.

Een overzicht met de datums van de Formule 1 presentaties 2014

24 januari 2014
25 januari 2014
26 januari 2014
27 januari 2014
28 januari 2014
Nog te bevestigen
  • Marussia Ferrari (zal aanwezig zijn in Jerez op 28 januari met de nieuwe M03)
  • Lotus Renault (zal de E22 voorstellen bij het begin van de wintertesten in Bahrein, 19 februari)

Foto's: Scuderia Toro Rosso, Ker Robertson/Getty Images & Mark Thompson/Getty Images



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Formule 1 op maandag 27 januari 2014.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons