van der Horst

Acropolis: Neuville als leider naar slotdag

Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville gaat als leider naar de slotdag van de Acropolis Rally, de tiende manche van het WRC. De stand veranderde niet na de showproef op zaterdagavond. Als de Belg morgen de finish ziet, doet hij een gouden zaak in de WK-tussenstand.
  • Skylimit Events
Zaterdagavond zijn er altijd punten te verdelen, weliswaar als de rijders de finish halen op zondag.

Als, en slechts als, Thierry Neuville (Hyundai) morgen de finish haalt, doet hij al een zaak in de strijd om de wereldtitel. Zelfs als de Belg op zondag geen punt meer scoort, zal hij de concurrentie zien naderen, maar op afstand houden.

Neuville heeft al bijna een minuut voorsprong op Dani Sordo (Hyundai). De Spanjaard heeft maar één taak meer morgen. De Spanjaard moet punten scoren voor het team, want daar kan Hyundai een gouden zaak doen richting merkentitel. Sébastien Ogier (Toyota) is zijn zorg niet meer, al kan hij Neuville wel nog helpen, als buffer. Ogier is derde op anderhalve minuut, maar de zaterdagpunten zijn weg.

De zondagpunten lijken belangrijker dan ooit, dit seizoen. 

Een klant voor die punten? Ott Tänak. De Est is vierde maar samen met Ogier de snelste man in Griekenland. Zij kunnen dus morgen nog punten terug halen op de Belg. Neuville moet dus in het zog blijven van dit duo.

Sami Pajari is vijfde als leider in WRC2. Robert Virves is zesde algemeen... Dat alles blijft onveranderd.

Er volgen morgen nog drie proeven, weliswaar gespreid over 54 harde wedstrijdkilometers.  Zondagmiddag eindigt de rally met de Power Stage.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 7 september 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Griekenland.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons