van der Horst

Acropolis: Neuville wipt naar de leiding

Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville heeft zaterdagmiddag de leiding overgenomen in de Acropolis Rally, de tiende manche van het WRC. Zijn teamgenoten Ott Tänak en Dani Sordo reden lek zaterdagochtend. Als Neuville gespaard blijft van pech, is de Belg op weg naar gouden punten, en een onverwachte winst.
  • Dreamdrive
In Griekenland moet er altijd met twee woorden gesproken worden. De Acropolis Rally blijft een loterij en de eindwinnaar is niet altijd de snelste. Dat bleek afgelopen dagen en uren opnieuw. 

Ott Tänak (Hyundai) leek zaterdagochtend op zegejacht, maar werd teruggeslagen na een dubbele lekke band. De Est moest dus voorzichtig zijn om geen derde keer lek te rijden. Dani Sordo (Hyundai) nam de leiding over, maar de leidersplaats lijkt wel vervloekt want de Spanjaard reed ook een platte band in een poging Thierry Neuville (Hyundai) achter zich te houden. Sordo stopte niet om het rubber te wisselen, wat later nare gevolgen kan hebben, gezien de opgelopen schade.

De Belg leidt nu wel, maar het vervolg zal ongetwijfeld zenuwslopend worden na alles wat er de voorbije negen proeven gebeurde. Neuville reed vorig jaar ook aan de leiding toen hij tot opgave gedwongen werd.

De WK-leider heeft nu een voorsprong van 35 seconden op Sordo, die nu een goede buffer vormt op Sébastien Ogier (Toyota). Echter, Sordo kende ook wat andere mechanische problemen. Eén voordeel: Hyundai zal geen trukendoos moeten bovenhalen om de posities binnen het team vast te leggen, want er blijkt maar één strategie te werken in Griekenland: overleven. Ogier is derde op minder dan anderhalve minuut (zeg maar, één bandenwissel verschil).

Ott Tänak (Hyundai) is vierde op ruim drie minuten. De vijfde plaats is nu in handen van Sami Pajari, leider in WRC2. De Fin schoof nog een plaats op na de opgave van Grégoire Munster (Ford) die het decor in gleed. Robert Virves, tweede in WRC2, besluit de top zes.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 7 september 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Griekenland.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons