van der Horst

Acropolis: Neuville stilaan op winstkoers, Sordo leidt

Dani Sordo - Hyundai i20 Rally1
Dani Sordo - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville staat zaterdag na de openingsproef plots op een zucht van de leiding in de Acropolis Rally. Ott Tänak reed twee keer lek. Dani Sordo, de derde Hyundai vooraan, komt aan de leiding halfweg de wedstrijd.
Griekenland blijft voor verrassingen zorgen. Hyundai had na een perfecte vrijdagmiddag het hele podium geclaimd, met een comfortabele voorsprong op de tegenstand, maar het klassement werd nog maar eens omgegooid. Rengini, de openingsproef van de dag, en ook de langste, eiste slachtoffers.

Ott Tänak (Hyundai) reed na luttele kilometers lek en moest een wiel vervangen. Enkele kilometers verder overkwam het de Est nog een keertje, waardoor hij in één klap vier minuten verloor. Daardoor schuift Dani Sordo (Hyundai) door naar de leiding. Echter, de Spanjaard zijn voorsprong op Thierry Neuville (Hyundai) smolt met ruim een kwartminuut. Sordo heeft nog amper zeven seconden voorsprong op de Belg, die de snelste tijd reed. Als de goden de man uit Sankt-Vith gunstig gezind zijn, kan Neuville een reuzezaak doen in het kampioenschap, want Sordo lijkt een vogel voor de kat.

Het enige slechte nieuws voor de Belg is dat Sébastien Ogier (Toyota) opnieuw op het virtuele podium terecht komt, maar de Fransman kwam in de openingsproef wel geen meter dichter op de Belg. Tänak komt na zijn verlies terecht op een vierde stek.

Vrijdagavond gebeurde er nog van alles in WRC2. De Est Robert Virves nam vanuit de achtergrond plots de leiding in handen, maar Sami Pajari herstelde vanmorgen al snel de orde. De Fin is vijfde, Virves zesde, Grégoire Munster (Ford) is zevende en heeft nu uitzicht op plaats vijf, algemeen.

En dat het een slagveld is met grote verschillen mag blijken uit de positie van Elfyn Evans (Toyota) die gisteren negen minuten verloor. De Welshman is opnieuw opgerukt en ruikt reeds de top vijftien.

Er volgen nog vier slopende proeven en een showproef. Er is vandaag geen service voorzien, dus er kan nog van alles gebeuren. De rally eindigt zondagmiddag met de Power Stage.

Foto: Hyundai Motorsport

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 7 september 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Griekenland.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons