van der Horst

Rally: Loeb blijft winnen, Merlevede op podium in Mont-Blanc

Sébastien Loeb - Alpine A110 GT+
Sébastien Loeb - Alpine A110 GT+
Sébastien Loeb blijft maar winnen, ook na zijn pensioen. De negenvoudige wereldkampioen won zaterdag de Rally van de Mont-Blanc, de zesde manche van het Franse kampioenschap.
  • Prospeed Competition
Elke rally die Sébastien Loeb kan strikken, heeft een vedette en een kanshebber op winst aan de start. De negenvoudige wereldkampioen kwam voor het eerst in zijn leven aan de start met een achterwielaangedreven wagen, namelijk de Renault A110 Alpine GT+, het nieuwste rallybeest uit de stal van Alpine.

Vrijdag had Loeb het nog lastig. Het had geregend nabij het dak van Europa, rond de Mont-Blanc. Maar bij de minste zonneschijn nam de Elzasser het commando. Loeb kon alsnog als leider gaan slapen. Hij had een kleine voorsprong op Léo Rossel en Frans kampioen Yoann Bonato.

Zondag was het helemaal droog en was er geen houden meer aan. Loeb liep snel uit en controleerde daarna volleerd. Léo Rossel, leider in het Frans kampioenschap werd tweede, Bonato derde. De Alpines deden het goed in de Alpen want oud-godenkind Quentin Gilbert, ooit officieel Citroën-piloot, eindigde met hetzelfde materiaal vierde op een zucht van Bonato.

De oude vos blijft dus winnen. Nadat hij M-Sport aan winst hielp in het WRC in de Monte-Carlo van 2022 won hij ook nog de Rally van de Azoren in 2023 en ondertussen wint hij alle gastoptredens. Loeb was niet aan zijn proefstuk toe in Morzine. Hij won de rally al in 2001 met de iconische Citroën Xsara Kit Car. 

Christophe Merlevede - BMW M3
Christophe Merlevede - BMW M3
Christophe Merlevede werd bij de historics trouwens netjes vierde in een sterk bezet veld. Merlevede nestelde zich meteen in de top vijf in zijn BMW M3, en kon na de opgave van jong talent Florent Todeschini doorschuiven in de stand. Hij haalde zelfs het podium in zijn klasse bij zijn debuut in Morzine. De West-Vlaming werd tweede na de onvermijdbare historickampioen Marc Vallicioni. Bij de Clio's moest Samuel Lay al snel de strijd staken nadat hij van de baan ging.

Foto: Rallye Mont-Blanc

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally op zaterdag 7 september 2024.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons