van der Horst

Omloop: Cherain neemt afstand

Cédric Cherain - Hyundai i20 Rally2
Cédric Cherain - Hyundai i20 Rally2
Cédric Cherain heeft halfweg de Omloop van Vlaanderen afstand genomen en is leider. Jos Verstappen en Vincent Verschueren bezetten het virtuele podium.
  • Prospeed Competition
Cédric Cherain (Hyundai) begon zaterdag met een kleine voorgift van een luttele seconde op de Jos Verstappen (Skoda). De Nederlander liet zich in de ochtendlus al snel verrassen. Hij gleed even uit en moest rechtsomkeer maken. Het verlies bleef beperkt tot een kwartminuut, maar de Nederlander kwam daarna niet meer dichter, behalve op de circuitproef van de Zoning, waar hij gisteren ook al tijd terugpakte.

Cherain heeft zijn zaakjes dus voorlopig op orde, en probeert koelbloedig te blijven. De druk ligt voorlopig bij de oud-F1-rijder. Achter het duo blijft Vincent Verschueren (Citroën) comfortabel derde. De Oost-Vlaming kan het tempo vooraan niet volgen en lijkt zich nu al te concentreren op het podium, wat al een klein succes zou zijn. 

Achter het podium rijdt Bjorn Syx (Citroën) een beetje in niemandsland rond. De Poperingenaar jaagt een besttijd na, zonder domme dingen te doen. Hij gaat Emile Breittmayer (Skoda) voor die profiteerde van de opgave van Nicolas Stampaert (Skoda) om een plaats op te schuiven.

Lander Depotter (Renault) is voorlopig heel knap zesde in zijn Renault Clio Rally3. Hij gaat daarmee meerdere Rally2-wagens vooraf. Lang zal hij die plaats wellicht niet meer vasthouden want Niels Reynvoet (Skoda) is na zijn fout van gisteren geweldig aan het oprukken en is amper een kwartminuut verwijderd van de zesde plaats. Ook Breittmayer is nog niet buiten schot, en zo zou Reynvoet alsnog gouden punten kunnen sprokkelen in de strijd om het BRC.

Bij de GT's is Gunther Monnens leider in zijn Porsche. Hij is ook achtste algemeen. Bij de junioren heeft Maxim Decock nog altijd de bovenhand, maar Jonas Dewilde heeft de achtervolging ingezet. Nederlander Ippen Nard leidt in de Clio Cup

Foto: Davy Degryse - RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 7 september 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Omloop van Vlaanderen.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons