van der Horst

Sachsenring: Jack Aitken dominant van start tot finish

Jack Aitken - Emil Frey Racing Ferrari 296 GT3
Jack Aitken - Emil Frey Racing Ferrari 296 GT3
Tijdens de eerste DTM-wedstrijd op de Sachsenring ging Jack Aitken, rijdend voor Emil Frey Racing in een Ferrari, met de overwinning aan de haal. De Brit startte vanaf poleposition en wist, ondanks constante druk van Mirko Bortolotti (SSR Lamborghini), zonder problemen de leiding te behouden. Voor Bortolotti was er echter ook goed nieuws, want de Italiaan nam met zijn tweede plaats de leiding in het kampioenschap over van Kelvin van der Linde (ABT Sportsline Audi).
In de openingsfase van de wedstrijd moest Jack Aitken zijn leidende positie met hand en tand verdedigen tegen Mirko Bortolotti. De Brit kon geen moment op zijn lauweren rusten, maar wist uiteindelijk toch stand te houden en met een voorsprong van een seconde de overwinning te pakken op de Italiaan in de Lamborghini. De strijd om de derde plaats werd pas in het laatste kwart van de race beslist, toen Maro Engel (Winward Racing Mercedes) erin slaagde om Luca Stolz (Mercedes-AMG Team HRT) te passeren. Arjun Maini, Stolz' teamgenoot, completeerde de top vijf.

Opmerkelijk genoeg was Aitken niet de snelste in de kwalificaties. Die eer ging naar Thomas Preining (Manthey EMA Porsche), die zelfs een nieuw ronderecord vestigde. Preining moest echter vijf plaatsen terug op de grid vanwege eerdere waarschuwingen in het seizoen, en finishte uiteindelijk als zesde. Kelvin van der Linde eindigde als achtste, wat betekent dat Bortolotti met deze resultaten de leiding in het kampioenschap overneemt. Hij heeft nu een voorsprong van zes punten op Van der Linde. Morgen volgt de tweede race van het weekend.

Foto: Bart Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 7 september 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sachsenring.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons