van der Horst

Acropolis: Neuville maakt afspraak met Nikè

Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville komt steeds dichter bij zijn tweede seizoenszege in de Acropolis Rally, de tiende manche van het WRC. De WK-leider heeft zaterdagavond een mooie voorsprong op teamgenoot Dani Sordo en Sébastien Ogier. Zaterdagavond wacht enkel nog een showproef.
Er wacht Thierry Neuville (Hyundai) nog een pad bezaaid met gevaren maar de Belg heeft in Griekenland al een afspraak ingepland met Nikè, de Griekse godin van de overwinning. Met enkel nog een showproef te gaan heeft de Oostkantonner een comfortabele voorsprong op Dani Sordo (Hyundai). Daarna kan de Belg zich gaan richten op een korte, maar slopende slotdag. Neuville moet uiteraard morgen finishen om de punten van vandaag mee te nemen!

Teamgenoot Dani Sordo (Hyundai) zal niet meer voor gevaar zorgen. De Spanjaard besluit zijn dag met een gehavende i20 en staat al op bijna een minuut van Neuville. De Spanjaard moet zondag alles uit de kast halen om Sébastien Ogier (Toyota) voor te blijven. "Autocross is hardcore", lachtte de Spanjaard nog, maar morgen wordt het bittere ernst wil hij zijn Belgische teamgenoot een handje helpen in de strijd om de titel. Ogier volgt een kleine halve minuut van Sordo.

Ott Tänak (Hyundai) blijft vierde, maar sloeg bijna over de kop in een trage haarspeld. Tänak heeft zijn pijlen al gericht op morgen, op de zondagspunten. Elfyn Evans (Toyota), vechtend voor een stek in de top tien na zijn problemen, was minder fortuinlijk dan de Est en had duidelijk tragere reacties dan Tänak want de Welshman maakte wel een buiteling. 

Sami Pajari blijft leider in WRC2 als vijfde algemeen. De Est Robert Virves is tweede in het klassement en besluit als zesde algemeen.

Foto: Hyundai Motorsport
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 7 september 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Griekenland.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons