van der Horst

Omloop: Bloemen voor Cherain

Cédric Cherain - Hyundai i20 Rally2
Cédric Cherain - Hyundai i20 Rally2
Cédric Cherain heeft zaterdagavond de 64ste Omloop van Vlaanderen op zijn naam geschreven. De Waal zet zichzelf meer dan in de bloemen, want hij vecht zich terug in de strijd om de titel. Jos Verstappen en Vincent Verschueren mogen mee op het podium.
In de slotlus kwam leider Cédric Cherain (Hyundai) helemaal onder stoom. Jos Verstappen (Skoda) zorgde voor druk, maar de ervaren Waal liet de Nederlander geen schijn van kans en scoorde zelfs een 'Grand Slam', door ook de Power Stage te winnen. Het verschil aan de finish bedroeg uiteindelijk meer dan een halve minuut. Cherain maakte een statement. Hij profiteerde niet van de foutjes van Verstappen, maar toonde zich gewoon de snelste van het pak en zocht zelf alle punten, zoals op de Power Stage.

Verstappen eindigde wel tweede op een halve minuut van Cherain.

De strijd om de derde stek werd wel nog spannend. Bjorn Syx (Citroën) droomde van één besttijd, maar reeg ze in het slot aan elkaar. Hij strandde, ondanks 20 seconden straftijd, op negen seconden van het podium. Die plaats ging naar Vincent Verschueren (Citroën) die niet begaf onder de druk van de West-Vlaming.

Niels Reynvoet (Skoda) had op meer gehoopt. De BK-leider had op het podium kunnen eindigen, maar zijn fout op vrijdag breekt hem zuur op. Zelfs in de Power Stage pakte hij maar één punt, weinig geholpen door het weer. Hij blijft wel leider in het BRC, maar Cherain wordt een uitdager!

Gunther Monnens wint in GT., als zesde algemeen. Lander Depotter haalt het in Rally3. Maxim Decock wint bij de Junioren en houdt Jonas Dewilde voorlopig van de titel. Paul Lietaer is de onvermijdelijke winnnaar bij de historics. En bij Clio's is de Nederlander Ippen Nard de triomfator. In diezelfde klasse viel jongelink Thomas Martens, ver, van het podium.

De volgende manche is de East Belgian Rally, eind september.

Foto: Davy Degryse - RIP


 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 7 september 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Omloop van Vlaanderen.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons