van der Horst

Omloop: Cherain op zegekoers

Cédric Cherain - Hyundai i20 Rally2
Cédric Cherain - Hyundai i20 Rally2
Cédric Cherain lijkt op weg naar winst in de 64ste Omloop van Vlaanderen. Hij heeft een mooie voorsprong op Jos Verstappen en Vincent Verschueren.
De middaglus zorgde niet voor grote veranderingen bovenaan. Integendeel: de waardes werden meer duidelijk.

Jos Verstappen (Skoda) probeerde nog even terug te klauwen, maar Cédric Cherain (Hyundai) diende de Nederlander snel van antwoord. Meer zelfs, waar Verstappen tot twee keer toe tijd ging zoeken op de Zoning, verkocht Cherain in de middaglus de Nederlander een koekje van eigen deeg. Cherain heeft een bonus van 23.3 seconden, wat zou moeten volstaan.

Vincent Verschueren (Citroën) ligt nog altijd op een podiumstek maar moet zich stilaan ongerust maken, want Bjorn Syx (Citroën) heeft in één lus tijd zijn voorsprong bijna gehalveerd tot 17 seconden. Verschueren heeft geluk dat Syx onderweg 20 seconden straftijd opliep...

Niels Reynvoet (Skoda) nam Lander Depotter (Renault) en Emile Breittmayer (Skoda) te grazen en is nu vijfde. De leider in het BK zal nu ook alles zetten op de afsluitende Power Stage.

In GT leidt GuntherMonnens. Hij is ook zevende algemeen. Bij de Juniors behoudt Maxim Decock het voordeel op Jonas Dewilde.

Straks volgt nog een slotlus van vijf proeven.

Foto: Davy Degryse - RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 7 september 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Omloop van Vlaanderen.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons