van der Horst

Interlagos: Poles voor Santi Urrutia en Norbert Michelisz

Santiago Urrutia - Lynk & Co Cyan Racing
Santiago Urrutia - Lynk & Co Cyan Racing
De vaste WTCR-deelnemers hadden het in het Braziliaanse Interlagos in qualifying niet onder de markt met hun concurrenten actief in TCR South America en TCR Brasil. Terwijl Santiago Urrutia (Lynk&Co Cyan Racing) Esteban Guerrieri nipt een eerste pole voor GOAT Racing ontzegde, wisten drie Zuid-Amerikaanse TCR-rijders in Q1 door te stoten tot de eerste twaalf wat de uitschakeling van Mikel Azcona en John Filippi met zich meebracht. Kampioenschapsleider Norbert Michelisz strandde in Q2 ongepland op plek 10, wat de Hongaar alsnog de pole voor race 2 opleverde. De kwalificatie nam meer dan twee uur in beslag na een lange neutralisatie in Q1.
  • 24 Hours of Zolder
Negen minuten en dertien seconden stonden er in Q1 nog op de klok toen de sessie werd geneutraliseerd na contact tussen de Squadra Martino Honda van Enrique Maglione en de PMO Racing Peugeot van Marcos Regadas. Hierbij boorde bij de Honda van eerstgenoemde zich dermate zwaar in de vangrail dat de sessie nagenoeg twee uur moest worden stilgelegd. In de resterende minuten liet  GOAT Racing Honda-rijder Dušan Borković de snelste tijd optekenen voor het Cyan Racing-trio Björk-Ehrlacher-Urrutia. Raphael Reis, Rafael Suzuki en Juan Rosso stootten met een respectievelijke negende, tiende en twaalfde chrono door naar Q2 ten koste van Hyundai-topper Mikel Azcona die voor 18/1000sten de cut miste, een lot dat ook John Filippi (15de) was beschoren.

In Q2 leek Esteban Guerrieri werkgever GOAT Racing een eerste pole te zullen bezorgen. Een feestje dat evenwel niet doorging toen Santiago Urrutia dankzij slipstreamhulp van Cyan Racing-teamgenoten Ehrlacher en Björk de chrono van de Argentijn bij het vallen van de vlag met twee tienden verbeterde. Ehrlacher (Cyan Racing Lynk&Co) lukte de derde tijd voor Marco Butti (GOAT Racing Honda) en  Nestor Girolami (BRC Hyundai N Squadra Corse).  Drama dreigde voor kampioenschapsleider Norbert Michelisz. Die zag  een ronde geschrapt  maar slaagde er alsnog in een tiende tijd uit de brand te slepen, wat hem in één klap de pole op de omgekeerde grid voor Race 2 bezorde. Een sterke Dusan Borković kleurde tot twee keer toe buiten de lijnen, zag twee ronden geschrapt en start in beide races vanop plaats elf.

Uitslag Qualifying

Kampioenschap:
1. N. Michelisz, 150 p; 2. Y. Ehrlacher, 136p; 3. E. Guerrieri 131p...

Timing:
Race 1: 11:10 (17:10 CEST) live streaming
Race 2: 14:40 (19:40 CEST) live streaming

Foto: Duda Bairros



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zondag 21 juli 2024.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons