van der Horst

Pastor Maldonado vertrekt naar Lotus

Pastor Maldonado
Pastor Maldonado
Dat er een haar in de boter zat tussen het Williams F1 team en Pastor Maldonado, is een publiek geheim. De Venezolaan wilde voor volgend seizoen dan ook andere oorden opzoeken, een gerucht dat versterkt werd met de komst van Felipe Massa. Maldonado werd eerder gelinkt aan Sauber, maar zou sinds de afgelopen Grote Prijs van Brazilië een princiepsakkoord hebben bereikt met Lotus waar Kimi Räikkönen eerder zijn valiezen pakte.
Pastor Maldonado bezorgde Williams F1 in 2012 tijdens de Grote Prijs van Spanje nog een overwinning, de eerste voor het team sinds 2004. Sindsdien kon de Britse renstal echter niet meer meedingen voor de zeges en dat zou Maldonado dan ook danig gefrustreerd hebben. Niet onbelangrijk bij de switch van Maldonado is dat de Venezolaan een koffer geld meebrengt van staatsoliebedrijf PDVSA, ongetwijfeld een belangrijke factor in het hele verhaal gezien de naar verluidt precaire financiële situatie van Lotus.

Met de bevestiging van Maldonado als teamgenoot voor Romain Grosjean, lijkt het er overigens ook op dat Nico Hülkenberg voor komend seizoen naar Force India zal trekken, nadat de Duitser lange tijd ook bij Williams gesignaleerd werd. Hülkenberg krijgt naar alle waarschijnlijkheid Sergio Perez naast zich die bij McLaren werd bedankt ten voordele van Kevin Magnussen. Huidig Force India rijder Paul di Resta vertrekt hoogstwaarschijnlijk naar de states, terwijl collega Adrian Sutil naar Sauber zou verkassen. Blijft het nog wachten op wat Marussia en Caterham gaan doen in 2014; wordt ongetwijfeld vervolgd...

Foto: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op zaterdag 30 november 2013.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons