van der Horst

Riley overweegt Viper naar FIA WEC te brengen

#53 Riley SRT Viper GTS-R
#53 Riley SRT Viper GTS-R
De kans dat het FIA WEC GTE-veld volgend seizoen meer variatie zal brengen wordt groter met de dag. Zo is het best mogelijk dat de Dodge Viper GTS-R een volledig seizoen in GTE-Am zal betwisten. Bill Riley verklaarde tegenover het Britse Autosport namelijk dat zijn team in overleg is met Ben Keating om naast het IMSA WeatherTech SportsCar Championship nog een bijkomend programma af te werken. Keating nam eerder dit jaar met de wagen al deel aan de 24 uren van Le Mans en lijkt nu zijn zinnen te zetten op het volledige kampioenschap.
Met de komst van een nieuw technisch reglement in de GTE-klasse in 2016 is dit meteen ook de laatste kans voor de Riley Viper GTS-R om voltijds in het WEC aan te treden, vanaf 2017 gaat de deur immers onherroepelijk dicht voor de GTE van de huidige generatie. 

Larbre Compétition - Chevrolet Corvette C7.R
Larbre Compétition - Chevrolet Corvette C7.R
Eerder maakten diverse media reeds melding van de plannen om een Corvette C7.R naar GTE-Pro te brengen. In dit geval zou het een joint venture betreffen tussen Larbre Competition (dat de wagen momenteel in GTE-Am runt) en Wayne Taylor Racing (WTR) uit de States. Uiteraard zal de wagen dan voorzien worden van de 2016-specificaties, en het opnemen tegen Aston Martin, Ferrari, Ford en meer dan waarschijnlijk Porsche.

Foto's: Racing International Photography & Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op donderdag 1 oktober 2015.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons