van der Horst

Zoveelste controversiële uitspraak van Hamilton

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton
Sinds Lewis Hamilton zich op 25 oktober voor de derde maal tot wereldkampioen mocht kronen heeft hij ook verbaal niet stilgezeten. Nadat hij eerder verklaarde dat zijn Mercedes-collega Nico Rosberg hem enkel kan verslaan indien hijzelf problemen kent, vergeleek hij zijn sportieve situatie met die van Usain Bolt, Mohamed Ali en Tiger Woods. Volgens Hamilton zouden ook deze mensen hun kenteken op de sport gedrukt hebben door gedurende een bepaalde periode onverslaanbaar te zijn. Op de vraag of zijn successen hem niet naar het hoofd stegen zou hij volgens motorsport-nextgen geantwoord hebben dat hij liever de chrono's voor zich laat spreken dan zijn mond.
  • De Swert Opticiens
Volgens Jenson Button zou Hamilton gerust wat meer bescheiden mogen zijn en niet vergeten dat hij een dominante wagen heeft en dus maar één tegenstander. Zodra Hamilton zich op verschillende rijders moet concentreren verliest hij veel van zijn kwaliteiten, aldus zijn landgenoot die als voormalig teamgenoot bij McLaren drie jaar lang niet voor hem moest onderdoen. 

Michael Schumacher
Michael Schumacher
Ditmaal is het de beurt aan een vergelijking met zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher. Volgens Hamilton heeft de Duitser in het verleden niet altijd op een even propere manier gewonnen, in tegenstelling tot hemzelf. "Ik heb nooit de dingen gedaan om mijn titels in de wacht te slepen die Michael Schumacher uithaalde. Ik won mijn kampioenschappen op basis van mijn kwaliteiten." Een reactie van Reiner Ferling, voorzitter van de Michael Schumacher-fanclub liet, volgens f1today, niet lang op zich wachten: "Hamilton zou eens vaker zijn hersenen aan moeten zetten voordat hij wat roept. Hij moet zich verdiepen in wat Michael allemaal gepresteerd heeft. Hoogmoed komt voor de val."

Foto's: Georges De Coster & Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in Formule 1 op woensdag 4 november 2015.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons